Рибки > Лабиринтови

Опити за размножаване на бети

(1/3) > >>

Simona2007:
Здравейте колеги акваристи. Аквариума в който се опитвам да размножа мойте бети е 20 л без грунд и помпичка за въздух. Сменила съм 2 мъжки бети. Женската има вертикални ивици и има доста голям корем. Има укрития в аквариума. Мъжкия беше направил гнездо вчера сутринта женската отиде до него и мъжкаря започна да я гони и хапе много. Тя явно много се е уплашила защото се скри в една от декорациите и не искаше да излиза. Реших аз да махна мъжкия и го прехвърлих в 50л (с даниота).Женската се поуспокои но не знам защо не ще да хвърля хайвер. Сега женската е много бледа и не знам защо.Моля за съвет от по опитните от мен.

Simona2007:
Ето и снимка на женската която продължава да избледнява.

malomir:
А какъв цвят беше тая женска? По принцип женските хвърлят хайвер само с мъжките, по време на любовен ритуал, при който двамата се увиват един друг. Често се случва и да не се харесат дадена двойка. Малко повече търпение трябва. Пробвай пак след няколко дена. Или търси други риби.

Simona2007:
Така изглеждаше преди. След няколко дена ще пробвам пак.

Simona2007:
Женската днес хвърли хайвер. :) Преди да я пусна бях нахранила мъжкаря за да не яде после хайвера. До тук добре. След като женската хвърли под гнездото което беше доста малко спрямо предното я извадих за да не я убие. До тук добре. След като я махнах мъжкия не събра хайвера да го качи в гнездото, а го изяде почти всичкия. :fool: Отделих го и него в друг съд. Сега хайвера стои на дъното, има ли шанс да се излюпи нещо от този хайвер или да я подготвям за следващо хвърляне?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия