Рибки > Лабиринтови

болна мъжка бета

(1/4) > >>

nadan:
Здравейте,

Купих се преди седмица мъжка бета и вече е болна. Тя е сама в аквариума. Кръгъл аквариум. Рибката седи неподвижно, килната на една страна, а опашката й виси. Отвереме-навреме прави кръгче, но повечето време стои на една страна.
Измих аквариума с калиев перг. и махнах всички неща от аквариума. Какво трябва да направя, за да оправя рибката?Моля за помощ.   :cry1:

Kratun:
Навярно сте почерпили информация от магазинер или сте чули, че така може да се гледа такава рибка. Оказваме бърза помощ - мога да приема бетата за отглеждане, докато сте сигурни, че знаете как да продължите самостоятелно. Не си правя майтап. Транспортните разходи са за моя сметка.

malomir:
Ако може и малко подробности с какво филтрирате с какво я храните, колко, температура на водата, смяна на водата- по колко и на колко време. Такива неща. Една снимка на рибата в аквариума също е повече от добре дошла. Трябва да имаме тези подробности за да ви дадем адекватен съвет. Всичко друго е в сферата на догадките. Сложихте рибата директно в аквариума след като го напълнихте с каква вода? От чешмата или...

Виолета:
Имам чувството, че вече е късно за спасителни операции и дано да греша.

Junin:
Здравейте! Мъжката ми бета е болна. Забелязах я от вчера вечерта, че нещо много вяло подгонва женските и се отказва, а преди два три дена ги побъркваше. Сутринта забелязах на воала и едно бяло петънце, а сега вече е около половин сантиметър в диаметър. Аквариума го стартирах миналата събота на 14.01.2012 г. Тогава пуснах и бетата. Купих я от аква дизайн. Оттогава не съм сменявал водата. Мислех да го направя тази събота. Тя е доста чиста. Аквариума ми е Cayman 60 Professional с доста голям филтър Blue Wave 05. Храня рибите с Sera Vipan i Sera Vipagran. От оня ден пускам и по едно бонбонче за сомчетата (някаква италианска марка). Снимка ще се опитам утре да пусна, защото сега е късно и не ми се занимава да качвам програмата за сваляне от GSM-ма. Дано утре да е още жива, че преди малко изхвърлих една умряла неонка (надявам се това да няма общо с бетата). Ако някой има представа какво е това петно и може ли да се оправи моля да пише. Благодаря предварително!

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия