За мен удоволствието да Ви представя Адриян Тапин е огромно. Дали името му се пише на Български с "а" или "я" все още не е ясно, затова все още гледам, че го пишем по двата начина.
Голям човек, голям акварист, готов винаги да даде съвет. Не знам някой да му е писал с молба за помощ и той да не е отговорил. Поддържам кореспонденция с него от около 5-6 години. Винаги е откликвал на всяка моя молба. Когато в мен се зароди идеята да направя сайт за атерини на Български, споделих това с него и той веднага ми предложи пълно съдействие. Разреши ми да превеждам всичко, само да му изпращам подробности. И така, материал след материал се роди
rainbowfishbg.com - първия специализиран сайт за определен вид аквариумни риби.
Винаги съм искал да питам Адриян следното. Как стана така, че спря със цихлидите и започна с Рейнболите. С какво тези риби те плениха повече?
И още няколко неща.
Как дойде идеята за създаването на Home of Rainbowfish и имаше ли друга помощ или всичко в него е твое дело?
Знае ли до днешна дата на колко езика е преведен Home of Rainbowfish?
При условие, че в Австралия е в сила закон, забраняващ внос и износ на всякакви риби, как подържате наличности на Rainbowfish от Нова Гвинея, Индонезия и другите държави, в които са натуралните хабитати на тези риби?
Имаше слухове, че ще се разреши износа на хайвер за други страни. Има ли някакво развитие по темата?
Смята ли, че всички видове Rainbowfish в Австралия са вече открити? Има ли още бели петна на неизследвани територии?