Рибки > Лабиринтови

съжителство на бети с други риби?

(1/4) > >>

unseen:
Дайте някакви примери за съжителство на тези бети сплендес? Кой с какви риби ги отглежда и в какви съдове, че жената ме изяде да взимаме бети :) . Аз имам избор и условия в какво да ги гледам , но трябва да съм сигурен. Прочетох,но видях само че са ги гледали със златни рибки(това е нелепо според мен). И на още едно място срещнах за съжителство със неони. Не ми се пуска специален аквариум само заради тях(имам 72 литров свободен). Дали някой ги е гледал с боции?  :)

malomir:
По принцип агресията при бетите е само вътрешновидова, но съм виждал изключения. Това обаче не значи, че ако сложиш други риби в аквариума, бетите ще се чувстват добре. Трябва да избереш риби със сходно бавно поведение. АКо сложиш барбуси примерно, ще изяждат всичката храна. Не е лоша идея да ги отглеждаш с колизи например. Това е страхотна риба, също лабиринтова и обикновено нямат проблеми при взаимно съжителство. С няколко Гастромизона и поне 4-5 Боции, ще стане страхотен аквариум. Все пак имай едно наум с лабиринтовите. Никога не знаеш откъде ще им влезе перото и стават хипер агресивни. Гаранция-Франция. За всеки случай, направи укрития от плаващи растения, пещери от камъни и корени. Натуралния хабитат на всички лабиринтови е именно такъв. Бавно до нулево течение, укрития и слабо осветление.
Успех и покажи, когато направиш нещо. Ще ми е интересно, а мисля, че не само на мен.

unseen:
Май работата ще отиде на биотопен нов аквариум само с бети и колизи. 72 литра е малък за боции , а и тази гастромизона и дават горна граница на температурата 24 градуса, което е несъвместимо с моите боции на 27-8 градуса. Разбира се всеки полезен съвет е добре дошъл, за да се постигне оптимална среда.

Julyan:
Моите са четири /две на две  :)/, но са расли заедно и нямат проблеми помежду си. Лайфат си страхотно с два анцитруса в 25 литра и с много плаваща зеленина. Температурата ми е на 24- 25 градуса. Имам едно пънче, заплюто от едното сомче и една слюда на дупки, в която се мушка другото, бетите се крият из растенията и дебелеят.

unseen:
Събирам още мнения, за да си изградя максимална представа за нещата. :rocknroll:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия