Автор Тема: Сом Фосилис и Клариас  (Прочетено 10956 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 516
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
Отг: Сом Фосилис и Клариас
« Отговор #15 : сряда, 10 юни 2015 г., 09:52 ч. »
Няма страшно фосилиса ще ги редуцира.
Пречат им доста работи според мен, но както колегата казва твой аквариум твои правила.

Неактивен georgi_!

• Активен потребител
  • Публикации: 23
« Отговор #16 : сряда, 10 юни 2015 г., 10:25 ч. »
аквариума е мой но регнал съм се в тоя форум за да науча нещо за гледането им и за това искам да ми обясните аджаба какво не ви харесва и защо тоя фосилис така сте го набедили не знам преди е гледан с неони гупи хелери  трихогастерите като бяха малки и нямам нито една изядена а от човека който ми го даде също съжителстваше с малки рибки и поне за това не съм с вас на едно мнение .... понеже сомчето е минимум 2 години и половина и не е направило поразия до сега  :up: :ok:

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 516
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #17 : сряда, 10 юни 2015 г., 10:37 ч. »
Такава беше третата ми риба и съм виждал как налапва цял хелер с очите си, ако искаш вярвай.

Неактивен georgi_!

• Активен потребител
« Отговор #18 : сряда, 10 юни 2015 г., 11:35 ч. »
възможно е на мен това ми беше първата рибка а и от всички риби най много харесвам сомовете но този за сега няма проблем храня си ги редовно с комбинирани храни и всички са доволни а този за това време което е у мен няма проблем също така и с клариаса пъснал съъм даже 3 малки млади руски гупи за проба вече месец не са ги закачили скалариите от време на време ги гонят но вече всичко е спокойно  :ok: :up:

Неактивен georgi_!

• Активен потребител
« Отговор #19 : сряда, 10 юни 2015 г., 11:37 ч. »
https://www.youtube.com/watch?v=Ef-qKT_D0i8&list=PLB6E45BCA79A7ABB2&index=2   
колега е това е истинския хищник има един клип дето изяжда голямо паку :Х :diablo: :rocknroll:

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #20 : четвъртък, 11 юни 2015 г., 02:11 ч. »
а
регнал съм се в тоя форум за да науча нещо за гледането им и за това искам да ми обясните аджаба какво не ви харесва :up: :ok:

Различните риби, имат различни изисквания към параметрите на водата и декорацията на аквариума. Тези, които имат много различни изисквания към условията в аквариума се наричат НЕСЪВМЕСТИМИ.
За да уточня какво говоря, ще ти кажа, че например: Златните обичат водата да е около 22  градуса, бетите пък видиш ли ги мръсниците, обичат водата да им е над 27 градуса Целзий. Започваш ли да схващаш? Ще угодиш на едните, но другите няма да се чувстват комфортно. Бетите живеят в заблатени басейни, където няма никакво течение на водата и така се чувстват комфортно. Не така обаче са Скалариите и неоните, които обичат да има някакво движение, по простата причина, че в реките, които са техен природен хабитат има течение.
Скалариите в природата хапват за закуска, понякога и вечеря неони. Това е така, защото са хищници. Значи, ако ги гледаш в един аквариум, единия вид определено няма да е доволен, за разлика от другия вид. Все едно аз да живея в пицария и да очакваш да ям спанак. Абсолютно същото е с фосилисите. Това, че известно време цари мир и спокойствие е измамно. Белята ще стане изведнъж и ще имаш късмет, че рибите не говоря, защото ще чуеш приказки, които няма да ти харесат.
В твоя случай, си събрал в 300 литра риби от Китай, Централна и Южна Америка, Югоизточна Азия. Водоеми от три континента, с коренно различни параметри, което няма как да е ок.
Ако има нещо неясно в поста ми питай и ще ти отговоря с удоволствие, когато имам време. Аз нямам проблеми да обяснявам, стига да знам, затова сме направили този форум.
Поздрави!  :drinks:

Неактивен georgi_!

• Активен потребител
« Отговор #21 : четвъртък, 11 юни 2015 г., 10:43 ч. »
Четох че златните рибки можели и в по топли води ... аи и неоните ги махнах в отделен аквариум заедно с кулита хелери гупи и боции  и като гледам големия аквариум добре си върви за малкия се притеснявам :sadnew:

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #22 : петък, 12 юни 2015 г., 02:23 ч. »
Четох че златните рибки можели и в по топли води ...  за малкия се притеснявам :sadnew:

Виж те и в Якутия живет на - 60 градуса, ама не вярвам да им е комфортно. Така, че нещата са относителни. Този малък, дето му викаш, колко малък е?

Неактивен georgi_!

• Активен потребител
« Отговор #23 : петък, 12 юни 2015 г., 09:10 ч. »
ами гледам че са спокойни не обикалят нервно насам натам хранят се добре не притесняват другите рибки както и те не биват притеснявани... а малкия ми е 70 литра имам и един като колона тои е към 60 но не го пълня целия и 2 празни по 40 и един малък скаридарник 5 литра. :D

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.