Автор Тема: Проблем с Capnella  (Прочетено 3960 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен webstar

• Активен потребител
  • Публикации: 55
  • Нас. място: София
  • има ли смисъл,когато няма значение.
Проблем с Capnella
« : понеделник, 17 юни 2013 г., 20:14 ч. »
Помощ,преди няколко дни си взех Capnella http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=432 ,първият ден беше добре,може би малко се стресира от пътя,но като го сложих в аквата се поопвари,бях го сложил във високата част на рифа,но после като се зачетох,видях,че предпочитат умерена светлина и силно течение,така и направих. И от тога седи цялото с прибрани власинки и седи малко,като увяхнало и ме е страх да не е късно вече.
Днес мерих параметрита на водата pH i КН бяха малко ниски,но ги коригирах,не добавям за сега микроелементи.Може би малко се беше и покачила(в границите на нормалното) соленоста но и това коригирах още вчера и вече се изчерпах от идеи каква ли може да е причината. Моля помагайте  :dontknow:

Неактивен sano-pets

• Активен потребител
  • Публикации: 19
  • Нас. място: Ботевград
    • REEF.BG
Отг: Проблем с Capnella
« Отговор #1 : понеделник, 17 юни 2013 г., 22:25 ч. »
Здравей, мисля че много по-полезно ще е не да пишеш че стойностите са били ниски - а точно колко , колко литра е гьола ти, какви други животни имаш...всякаква информация ще е от полза. Вероятно трябва да добавяш микроелементи и планктон - поне така пише в линка, който си дал! От опит мога да ти кажа че този корал много се шашка при всякаква промяна! Не се отчайвай!

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
  • Нас. място: гр.София
    • Аква свят
Отг: Проблем с Capnella
« Отговор #2 : вторник, 18 юни 2013 г., 10:30 ч. »
webstar, имай предвид че всяка по-рязка промяна в параметрите води до още по-голям стрес. Едно от правилата в соленоводната акваристика е да се действа бавно с промените, независимо от какъв характер са. На всяко морско (и не само) животинче му трябва време за адаптация, а на по-чувствителните съответно срока е и по-дълъг.
Засега наблюдавай дали корала стои стегнат, ако започне да гние - хвърляй го, защото ще "натрови" водата.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.