Автор Тема: 24/7 Nicrew осветление за аквариум  (Прочетено 1302 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен FELIPE

• Регистриран потребител
  • Публикации: 4
24/7 Nicrew осветление за аквариум
« : събота, 22 август 2020 г., 17:29 ч. »
Здравейте,закупих си такова осветление за аквариума,който е 50 височина,75 дълъг ,35 широк или към 107 литра.Осветлението е 18 Вата,910 лумена,48 бели и 24 RGB диоди.Има функция за 24/7 осветление с всичките му там изгреви ,залези и лунна светлина вечер.Досега ,2 години,бях с каскадно диодно осетление,но общо взето се получаваше към 9 часа ден и всичко бе наред.Новото осветление е много ефектно ,но има няколко проблема,първия е че има светлина,вярно с различен интензитет,през целия ден и ме е страх да не се обърка нещо,втория проблем е ,че точно когато съм вкъщи осветлението е на изгрев ,залез и аквариума не е осветен както трябва и не се вижда добре.Та някой ползва ли такова или подобно осветление да сподели впечатления,как се отразява то на растенията и как е решил проблема с изгревите и залезите .

Неактивен a_andreew

• Активен потребител
  • Публикации: 112
Отг: 24/7 Nicrew осветление за аквариум
« Отговор #1 : понеделник, 24 август 2020 г., 10:38 ч. »
Здравейте, сменете часовете на настройка, като вземете в предвид времето когато сте вкъщи - сиреч преместете с 3 часа времето за включване напред. При мен се включват към 10.00 със слаб интезитет и засилват към 19.00ч. след това намаля до 22.00ч и ми е напълно достатъчно да ги гледам , когато съм вкъщи. Аз съм настроил осветлението на 24 часа да се намаля, но съм сложил вентилатори да обдухват радиатора и ми пречат нощем и затова въпреки настройката се изключват нощем. Това го правя със контролер ТС420 и 5х10 ватови лед диоди и рс захранване.

Неактивен FELIPE

• Регистриран потребител
  • Публикации: 4
Отг: 24/7 Nicrew осветление за аквариум
« Отговор #2 : понеделник, 24 август 2020 г., 13:43 ч. »
Много умна идея :yahoo:, чак ме е срам че не ми дойде на мен. Още довечера 6 им го правя 3 сл. о.. Мерси много Андреев!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.