Автор Тема: Болно сомче  (Прочетено 233 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен NasoD

• Регистриран потребител
  • Публикации: 7
Болно сомче
« : вторник, 03 септември 2024 г., 13:25 ч. »
Здравейте имам 2 сомчета, мисля че са гибицепс. от около 6 месеца. Взех ги около 6-7 см. , в момента са двойни (може би тройни). На единия ми сом от около месц ми направи впечетление едно бяло петно което беше малко, в последствие нарастна и освен това единия плавник в близост до петното сякаш се обездвижи. Гледам ги в аквариум 120 литра, заедно с още 5 молинезии. Филтъра е съмп , на гърба на аквариума . Вода сменям веднъж на 2 седмици по 10%. Всички други риби са си добре, този го преместих в карантина. Иначе рибата е жизнена плува си, търси си храна , яде. Давам му краставици, тиквички и таблетки за дънни риби. Нищо не отказва. Чудя се някой знае ли какво е това?

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
  • Публикации: 34
Отг: Болно сомче
« Отговор #1 : четвъртък, 05 септември 2024 г., 07:38 ч. »
Третира ли с препарат за инфекция? Възможно е да е развил някакви гъби и да го тровят бавно. Това че яде не значи, че е здрав.
Второ ... 2 гибицепса в 120 литра е като семейна двойка с две деца да живеят в едностайка ....

Неактивен NasoD

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : четвъртък, 05 септември 2024 г., 07:42 ч. »
Благодаря за отоговра. Третирах с малахитено синьо.... Май има известен ефект. За това че са 2 в аквариума не беше такава идеята отначало, но по "технически " причини се стигна дотам. И аз се чудя другия дали не го е тормозил и това да е някакво охлузване знам ли. Ще го наблюдавам. Иначе петното не е релефно , по скоро е все едно е обезцветено.

Неактивен NasoD

• Регистриран потребител
« Отговор #3 : вторник, 10 септември 2024 г., 08:16 ч. »
След 4 дена , третиране с малахита, петната изчезнаха...мисля че е добре вече

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.