Автор Тема: Фокусник прави чудеса със студенокръвни риби.КАК?  (Прочетено 2807 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен radiano188

• Активен потребител
  • Публикации: 133
  • Нас. място: София
  • Радослав Георгиев..
Филм с необичаен фокус, в който участват живи аквариумни риби предизвика голямо внимание от страна на защитници правата на животните.

Те твърдят, че в рибите са били скрити магнити, което е проява на  жестокост към животните.
Номерът е в това, че с  ръцете си над рибките, фокусникът ги направлява във водата в една или друга посока.
Както пише Agence France-Presse, за първи път Фу Яндонг е показал трика си с рибките  преди около две седмици.
Магьосникът отрече, че подлага  рибите на опасност, но отказва да разкрие тайната си.

„Ако аз използвах магнити, рибките щяха да са залепени една с друга -  оправдава се  ЯнДонг. – Някои твърдят, че това е електрическа енергия или някоя  хай-тек. Нека да кажа нищо, но мога да ви уверя – Рибките са  в безопасност „.

!
Не най – силният, нито най – бързият
Обезателно грабва залога,
Но човекът, който печели играта,
е тоз, който мисли ” АЗ МОГА “

Неактивен ogogogo

• Активен потребител
  • Публикации: 716
  • Нас. място: софия
  • Огнян Пеев
Отг: Фокусник прави чудеса със студенокръвни риби.КАК?
« Отговор #1 : понеделник, 04 юни 2012 г., 04:05 ч. »
Аз топлокръвни риби не съм чувал да има колега.
Семейният живот така закалява мъжа, че той престава да се бои от задгробния.

Неактивен Смайло

• Активен потребител
  • Публикации: 34
  • Нас. място: Варна
« Отговор #2 : понеделник, 04 юни 2012 г., 12:43 ч. »

Е, има и едно изключение, Xiphias gladius, не е много топлокръвна, но + 12 до 15 градуса от околната среда, все е нещо. :)

Неактивен Lan

• Активен потребител
  • Публикации: 150
« Отговор #3 : понеделник, 04 юни 2012 г., 14:07 ч. »
...
Както пише Agence France-Presse, за първи път Фу Яндонг е показал трика си с рибките  преди около две седмици.

Съмнявам се дали „Франс прес” изобщо знае какви ги е надрънкала... Или някой просто е използвал името ѝ за по-голяма тежест?... Защото видеоклипът не е на две седмици,  а е доста по-стар, както личи от темата „Фокуси с рибки” от 24 II 2011 в същия този раздел, а също и от:

Цитат от: ”YouTube”
Качено от khmerkic на 08.02.2011

* * *
Филм с необичаен фокус, в който участват живи аквариумни риби предизвика голямо внимание от страна на защитници правата на животните.
Те твърдят, че в рибите са били скрити магнити, което е проява на  жестокост към животните.
Номерът е в това, че с  ръцете си над рибките, фокусникът ги направлява във водата в една или друга посока.
...
„Ако аз използвах магнити, рибките щяха да са залепени една с друга” -  оправдава се  Яндонг...

Моята идея беше по-добра – преди време в някаква тема за същия видеоклип (може би в някой друг форум,  защото тук не я намирам) се бях пошегувал, че фокусникът е дал на рибите да глътнат по една гайка и ги води  с магнит(и) под масата... или в ръкавите (но заради червената покривка до пода мисля, че разковничето все пак е под масата). Тогава няма да се лепят една за друга, но както казах, това беше шега и никога не съм го вярвал сериозно. Колкото и да е проста (или не) тайната, тя не е очевидна и не бива да се очаква, че неподготвеният професионално зрител ще може лесно да я разгадае. Ако беше така, фокусът нямаше да впечатлява толкова. А и да не забравяме, че китайското (както и индийското) илюзионно изкуство се е развивало в продължение на хилядолетия и приемствеността между поколенията майстори на това изкуство никога не се е губила (за разлика от древноегипетското например, което също е било на завидно ниво, но чиито „магически” тайни са загубени). Така че е напълно възможно показаните във видеоматериала номера да са стари или пък да са нови, но разработени на базата на стари китайски илюзионни техники. Отговора знае най-вече момчето на сцената...
О, неразумний и юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин и не четеш и пишеш на своя език?
Паисий Хилендарски "История славянобългарска"

Разликата между почти точната и точната дума е като разликата между светулката и светкавицата.
Марк Твен

Неактивен radiano188

• Активен потребител
  • Публикации: 133
  • Нас. място: София
  • Радослав Георгиев..
« Отговор #4 : сряда, 06 юни 2012 г., 20:59 ч. »

Топло кръвни има ,но са малко и в  изключения..Написах студенокръвни защото всички видове златни,КОИ и т.н. се гледат на стайна температура,без нагреватели.В много книги си има специален раздел за тях озаглавен с "студенокръвни" и най-често писаната предпочитана  температура от тях е 16градуса и по-ниска....
Не най – силният, нито най – бързият
Обезателно грабва залога,
Но човекът, който печели играта,
е тоз, който мисли ” АЗ МОГА “

Неактивен ogogogo

• Активен потребител
  • Публикации: 716
  • Нас. място: софия
  • Огнян Пеев
« Отговор #5 : сряда, 06 юни 2012 г., 21:22 ч. »
Май че бъркаш студенокръвни със студенолюбиви.
Ако не ти представлява трудност ми покажи топлокръвна риба.
Само да уточня че има много влечуги и риби(акули) които чрез съкращаване на
определени мускулни групи могат да повишават своята температура но това не значи
че са топлокръвни животни.
Семейният живот така закалява мъжа, че той престава да се бои от задгробния.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.