Автор Тема: Нов данък котка във Варна  (Прочетено 3007 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Нов данък котка във Варна
« : сряда, 24 октомври 2012 г., 17:54 ч. »
Годишната такса за притежаване на куче ще важи и за котки. Това реши Общинският съвет, като прие предложението на председателя на комисията по обществен ред и сигурност Станислав Темелков. По силата на новите корекции, които гласуваха съветниците за писаните, както и за кучетата, ще се плаща годишна такса в размер на 24 лв. Някои от местните депутати изразиха съмнение, че таксата ще стимулира стопаните да регистрират своите писани и настояха таксата да бъде намалена наполовина.

Котките създават поколения 2 пъти в годината, така че се налагат мерки за овладяване на популацията им. В някои градове броят на котките нараства с много по-бързи темпове от този на кучетата, така че те също са обхванати от регистъра. Подобна практика вече има в Пловдив. Варненският регистър също е предназначен за домашни любимци, а не само за кучета. До момента в него са вписани около 20 котки, коментира Станислав Темелков. Той припомни, че ако домашното животно е кастрирано, за него не се дължи такса. Това убеди съветниците да подкрепят предложението му.

За кучетата, а вече и за котките във варненските села Тополи, Каменар, Казашко, Константиново и Звездица дължимата такса е с 50% по-малка. Това означава, че след вота на местния парламент новият й размер ще бъде 12 лв.

------------------------------------------------------------------------------------------------

П.С. Ако вкарат данък риби съм загубен! :sadnew:

Неактивен phalenopsis

• Активен потребител
  • Публикации: 363
Отг: Нов данък котка във Варна
« Отговор #1 : сряда, 24 октомври 2012 г., 18:00 ч. »
Скоро ще вкарат данък вздух...или вздух под налягане. Домашните котки не се размножават два пъти годишно, а приблизително 2 пъти в живота си и не виждам защо ще се плаща данък за тях. А бездомните котки са друго нещо и за тях собствениците на котки не отговарят повече от собствениците на рибки и папагали. Чудят се откде да оскубят пари. И искам да знам как ще разберат кой има котка и кой не. Със заповед за обиск ще минат през апартаментите, какво ли?

Неактивен mefisto

• Активен потребител
  • Публикации: 106
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #2 : сряда, 24 октомври 2012 г., 19:49 ч. »
 :lol: :lol: :lol: за мойто данака май ще е 48лв,че е 70кг :lol: и може за 2 да ме таксуват
Дръж ми дъвката,влизам в боя :):):)

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #3 : сряда, 24 октомври 2012 г., 23:18 ч. »
Случихте на градоначалник...
Домашните котки не се размножават два пъти годишно, а приблизително 2 пъти в живота си...

Това категорично не е вярно, но с останалото съм съгласна. Аз имам 4 котки. Ако на някого са му малко данъците - подарявам.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен phalenopsis

• Активен потребител
  • Публикации: 363
« Отговор #4 : четвъртък, 25 октомври 2012 г., 07:33 ч. »
Аз съм имала доста котки в живота си и никоя не е размнижавана повече от веднъж. Не знам кой си оставя котката да ражда два пъти годишно.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #5 : четвъртък, 25 октомври 2012 г., 10:22 ч. »
Случихте на градоначалник...Това категорично не е вярно, но с останалото съм съгласна. Аз имам 4 котки. Ако на някого са му малко данъците - подарявам.

Ти не бъди толкова ларж, че ще те издам как имаш и папагал, а там таксата може да бъде и 500 лв. годишно. Освен, ако не го разхождаш на каишка - тогава таксата е наполовина, а ако ползваш и начовкник може и да не плащаш такса.
Чудя се дали да си обявя прасето, дето съм го нарочил за Коледа, или да си трая?! Имам и два паткана в мазата, ама като ги хвана - обещавам да ги кастрирам и затова няма да ги вписвам в регистъра. По-големи са от котката ми, ама ще ме почакат първо да ги хвана.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен dido1

• Активен потребител
  • Публикации: 414
  • Нас. място: София
« Отговор #6 : четвъртък, 25 октомври 2012 г., 10:42 ч. »
Да стискаме палци ония лумпени и олигофрени дето бистрат тия глупости да не въведът "данък рибка" :eyes:
544 л. Малави Мбуна

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.