Автор Тема: Новоизлюпено потомство на Рамирези  (Прочетено 3040 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен goldfishfan

• Активен потребител
  • Публикации: 23
Новоизлюпено потомство на Рамирези
« : вторник, 09 юли 2013 г., 16:31 ч. »
Здравейте,след четири дневно наблюдение на хайвера днес забелязах че плуват много дребни рибки,та сега имам няколко въпроса към вас:
1.За храненето взех Сера микрон,но забелязвам че като сложа малка щипка то се разпрашва из целия аквариум който е 100л и незнам дали стига до мъниците.
2.Да местя ли рибките в друг родилен аквариум или да си стоят в този само с родителите си.
3.Аквариума не съм го чистил(сменял вода)от около десетина дни това проблем ли е?
п.с.-извинявам се ако дублирам някоя от темите по въпроса,но това ми е първото "потомство" :D и ми е интересно какво ще се получи :)

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 903
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Новоизлюпено потомство на Рамирези
« Отговор #1 : сряда, 10 юли 2013 г., 00:54 ч. »
Имаш ли други риби в аквариума и какви? Аз лично ползвам друг метод, но не съм отглеждал Рамирези, затова не давам гаранция. Размивам малко сера микрон с малко вода. Изсмуквам я с една спринцовка, на която закачам малко маркуче като тези с които се подава кислород в аквариума и "пускам" по малко на мястото, където има малки. Разбира се преди това спирам всякакви филтри и всичко което движи водата, с цел да задържа храната максимално много време, да могат да хапнат малките бръбъзъци. Виж, прочети профила на рибката в сайта ни:

http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=155

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.