Автор Тема: Профилът на geshi - АКВАРИУМ 200/45/40 Д/В/Ш  (Прочетено 123280 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 503
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
Отг: Профилът на geshi
« Отговор #15 : вторник, 26 ноември 2013 г., 17:52 ч. »
Малко снимки с новият ми корен и валиснерията, която Борис ми подари.

Извинявам се за качеството на снимките

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #16 : вторник, 26 ноември 2013 г., 18:13 ч. »
Много, много по-добре! По най-правилния начин си разбрал забележките, сега аквариума ти наистина ме кефи доста. Големия корен е много готин, разположенито на камъните по-естествено. Браво! :)  :drinks:

Неактивен geshi

• Активен потребител
« Отговор #17 : вторник, 26 ноември 2013 г., 18:23 ч. »
Много благодаря, само мисля по съвет на Борис да сложа още 1 пура 36w, та да тръгнат растенията и ще чакам да видя колко още ще пожълтее водата, че май почна да ми харесва.

Неактивен Борис

• Потребител
  • Публикации: 1 153
  • Нас. място: Враца, България
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
« Отговор #18 : вторник, 26 ноември 2013 г., 18:40 ч. »
Задължително сложи още една пура на този литраж. Така, като гледам от снимката аквариума е поне 150 см дълъг. В Кауфланд има пури на 120 см на Осрам. Вземи си с номер 827, това е топла светлина (бие повечко на жълто). Сложи я най-отзад, където е валиснерията и да се  :pray: да тръгне. Естествено при смяна на вода добавяй микроелементи, примерно: на фирмата Easy Life - ProFito седмична доза за твойте литри (започни с дози на-половина!)  :drinks:

Неактивен geshi

• Активен потребител
« Отговор #19 : вторник, 26 ноември 2013 г., 18:49 ч. »
Аквата е 130, мислех да сложа 110см пура, защото такава имам точно там, но щом казваш ще сложа 120.
За микро елементите, утре ще отида на младежкия да видя дали имат.

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Станислав Пац
« Отговор #20 : вторник, 26 ноември 2013 г., 19:03 ч. »
За светлината ок, но според мен от торене няма никаква нужда, предвид че са 2 стръка в голям аквариум. Торене, било то и с половин доза може да доведе до някакви водорасли. Ако пълната доза е за добре обрасъл аквариум, то тук му трябва 1/20 от дозата, не 1/2,  но спокойно може да мине и без торене. Само ако растенията покажат липси има смисъл.
Това е моето мнение. Не казвам, че то е правилното. Борис много по-успешно гледа растения от мен, съответно има логика мнението му да важи повече. Обаче спецификата на неговия аквариум е много разлина. Там всичко е по много - много растения, много светлина, СО2, нормално е да иска и повечко торене. При теб случат не е такъв.

Неактивен geshi

• Активен потребител
« Отговор #21 : сряда, 27 ноември 2013 г., 15:32 ч. »
Искам да попитам сега корена като е пуснал танин и водата е много кафеникава трябва ли да сменям по често вода ?

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Станислав Пац
« Отговор #22 : сряда, 27 ноември 2013 г., 16:06 ч. »
Не. :)

Неактивен naskobe

• Активен потребител
  • Публикации: 138
  • Сички добри джедаи се бият със сини мечове
« Отговор #23 : сряда, 27 ноември 2013 г., 17:40 ч. »
Браво браво все по добре става. А къде е другия корен?
350 л. Rainbowfish

Неактивен geshi

• Активен потребител
« Отговор #24 : сряда, 27 ноември 2013 г., 17:47 ч. »
След обработката този стана по хубав, а за двата нямаше място.

Вдругиден отиваме с брадвите за още.

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • Публикации: 276
  • Нас. място: гр. Монтана
  • 0884 86 77 86
« Отговор #25 : четвъртък, 28 ноември 2013 г., 23:04 ч. »
Geshi  дали е от качеството на снимките, или и ти като мен имаш малък проблем с избистрянето на водата.
Аз немога да се похваля с правилен подбор на рибите си по отношение на съжителството по между им, но си мисля че твоята аква ще изглежда още по добре ако добавиш още некоя риба за цвят.
Поздрави за направеното до тук!

Неактивен geshi

• Активен потребител
« Отговор #26 : петък, 29 ноември 2013 г., 12:17 ч. »
Не знам, мисля да се разделя с единият чифт ривулатоси и да си взема или 2 астронотоса или 2 папагала. За водата, по принцип е бистра, но от както сложих корена хич не ме кефи, стои някак мътна и жълта и някак стана много тъмно, ще видим колко време ще е така.

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Станислав Пац
« Отговор #27 : петък, 29 ноември 2013 г., 21:46 ч. »
Помисли си за папагалите! Лично за мен, а и за други хора в този форум това не е риба. В случай, че не знаеш, папагалите не са биологичен вид, а безплоден хибрид с доста недъзи. Тези риби не са нито мъжки, нито женски, хвърлят хайвер, който няма как да бъде оплоден заради генеричен бъг. Всички папагали имат за родители амрикански цихлиди от 2 други вида, стимулирани с хормони да хвърлят хайвер, защото по естествен начин не биха се развъдили. Всички папагали имат и дефектна уста, която не могат да отварят напълно и заради това принудително са кротки, въпреки че и двата родителски вида са значително по-агресивни. Освен всичко са и доста по-глупави от останалите цихлиди, които по принцип са умни риби. Абе... Не виждам причина информиран човек обичащ природата и животните да си вземе умишлено създадени изроди в аквариума.

Неактивен geshi

• Активен потребител
« Отговор #28 : петък, 29 ноември 2013 г., 22:14 ч. »
Помисли си за папагалите! Лично за мен, а и за други хора в този форум това не е риба. В случай, че не знаеш, папагалите не са биологичен вид, а безплоден хибрид с доста недъзи. Тези риби не са нито мъжки, нито женски, хвърлят хайвер, който няма как да бъде оплоден заради генеричен бъг. Всички папагали имат за родители амрикански цихлиди от 2 други вида, стимулирани с хормони да хвърлят хайвер, защото по естествен начин не биха се развъдили. Всички папагали имат и дефектна уста, която не могат да отварят напълно и заради това принудително са кротки, въпреки че и двата родителски вида са значително по-агресивни. Освен всичко са и доста по-глупави от останалите цихлиди, които по принцип са умни риби. Абе... Не виждам причина информиран човек обичащ природата и животните да си вземе умишлено създадени изроди в аквариума.

Знам, че са хибриди друго не знаех за тях.
За умни ние няма да играем шах  :D , просто ми се искаше нещо червеничко, но ще прочета малко и ще видя какво ще измисля пък може и идеи някой да даде

Неактивен stermo

• Активен потребител
  • Публикации: 276
  • Нас. място: гр. Монтана
  • 0884 86 77 86
« Отговор #29 : петък, 29 ноември 2013 г., 22:20 ч. »
Pac нищо лично към теб, но не мисля че си прав.
Можеш по много различен начин да представиш тази риба, нее нужно да предаваш твоята ненавист и да влияеш на колегите от форума.
Кажи каквото знаеш и остави всеки сам да решава.
Geshi както си видял от снимките на моя профил, аз отглеждам тези риби и мога да кажа само че са уникални!
Невероятно издръжливи са и от гледна точка на болести, зарази както и от тормоз наложен им от други риби .... абе въобще справят се с всичко безпроблемно. Препоръчвам ти ги защото са много добро допълнение към всеки един аквариум с цихлиди.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.