Автор Тема: Нещо за скалариите  (Прочетено 3516 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен kikoi_81

• Активен потребител
  • Публикации: 48
Нещо за скалариите
« : сряда, 07 януари 2015 г., 10:59 ч. »
Кажете как се разбира дали скалариите са чифт. Взех си две. Пуснах ги в 35л. аквариум. В аквариума има около7-8 хелера, два калихта, два анцитруса и две гупи. Са да се върнем на скалариите. Двете плуват заедно през повечето време и се бутат леко уста (не се бият леко побутване). Да не са заедно, защото е по малък аквариума, а в него има около 15 риби да не им е тясно. Пишете моля!           

Благодаря предварително!!!

Неактивен kalin09

• Регистриран потребител
  • Публикации: 11
Отг: Нещо за скалариите
« Отговор #1 : сряда, 07 януари 2015 г., 19:53 ч. »
Ама МНОГО им е тясно :down:

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 414
  • Нас. място: Хановер
« Отговор #2 : сряда, 07 януари 2015 г., 20:33 ч. »
Още веднага след поста го прочетох,но отказах да отговоря защото това което ми беше на пръстите щеше да е доста обидно.Надявах се някой по-сдържан от мене да отговори умно и обстоино,но явно повечето нямат думи.
Колега моля те прочети изискванията на рибите в профилите им и помисли добре какво правиш.Имаш аквариум,това добре,но поне се съобрази с обема му.От това което прочетох мога да ти кажа,че нямаш риба която да може да живее и да се развива в тези литри(освен гупите) дори и да е сама пък камо ли всичките...Дори ме е страх да попитам за филтрацията ти,но дори и да е канистър с 10 литрова кофа пак няма как условията да са поносими.
Съвет-намери на кого да подариш рибките и даи обстоино описание на това как е обурудван и залесен и ние ще ти помогнем да вземеш правилните рибки за да те радват дълго време защото си мисля,че аквариума ти е скоро стартиран,а рибите скоро закупени и все още имат някакъв резерв на сили,но те скоро ще ги напуснат в тези условия.Е може и да греша и да си ги гледаш с години така и да са щастливи,но имам сериозно съмнение в това...

Неактивен kikoi_81

• Активен потребител
  • Публикации: 48
« Отговор #3 : сряда, 07 януари 2015 г., 22:09 ч. »
За риби няма да подарявам. Ще си купя около 60-70л аквариум ако са достатъчнеи и ще направя каквото Вие предложите.

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 414
  • Нас. място: Хановер
« Отговор #4 : сряда, 07 януари 2015 г., 22:35 ч. »
http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=129
Това са изискванията на Скалариите и то минималните.
Виж,всеки или повечето от нас са си вземали подобни риби в подобни аквариуми,но в наша защита  ще кажа ,че тогава интернет и форуми нямаше....След това тези хора поучени от грешките си са описали или преписали изискванията за видовете риби.Ние просто сега даваме съвети,няма да дойдем у вас и да ти вземем рибите.Просто искам да се поставиш на тяхно място-въпросните Скаларии,не на другите,тях замисления аквариум ги устроива и с една добра филтрация ще са почти доволни,стига да се окажат невероятни канибаки и да омитат всичко новородено.
Има и нещо в тези описания на рибите на което повечето дори и не обръщат внимание-възраста  до която живеят тези домашни любимци.Много хора не се замислят,че с малкото Анцитрусче което са си взели днес при добри условия ще са заедно и след 8-9 години или пък неонче...7 години.Повечето нови акваристи смятат,че след като рибката им умре след година(в добри моменти) то е от старост....Не аз имам гупи на 2 години при мене без да знам на каква съм ги взел от магазина и все още полово активни без да се дават дори и на внуците си...(това е повече от даваната им пределна възраст по описание-мъжки са).За мене това е отглеждането на домашни любимци-да им усигурим възможно най-добрите условия за живот и за това може и да съм рязък на моменти.Просто така смятам,че е редно ,а какво смяташ ти колега незнам...

Неактивен Мирослав

• Активен потребител
  • Публикации: 213
  • Нас. място: Пловдив - Раковски
« Отговор #5 : петък, 09 януари 2015 г., 20:42 ч. »
Здравей, kikoi_81.  И 70л аквариум е тясно  място за 2бр. скаларии, поне 120л. с височина 50см. :)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.