О , не не...не натоварва изобщо, точно обратното, аз го бях споменал назад в записките...Не харесвам аквариуми с риби в тях.

и много ми се иска да няма никакви , само скариди и други безгръбначни, но проблемът е, че тогава нивата на нитрати и фосфати стават нула и за меки и LPS корали става невъзможно да виреят, ултра ниските нива на биогени са подходящи за SPS доминиращи системи, но дори и там няма как да станат нивата нула.
Сега храня клоуна , една скарида вюндермани, два охлюва и 1 рак отшелник 2 пъти дневно и въпреки това нивата на нитрати са едва доловими. Ако оставя само безгръбначните съвсем ще изчезнат. Между другото-колкото приятели имам с разнообразни системи (около15-16 човека), само един се е оплаквал от високи нива на нитрати,всичко останало се бори с ултра ниските им нива.
Конкретно в моя аквариум дори е желателно още някой друг обитател, че да се разреши този проблем... сигурно има начин с изкуствено добавяне на нитрати и фосфати , но в такава малка система не рискувам.
По-скоро проблемът с населението на такъв размер аквариум идва от това, че трудно могат да се съчетаят хем нано риби, хем да могат да съжителстват, особено пък и на фона на "разнообразието" от наличности из българските магазини.А клоунът просто порасна и някак бяга баланса чисто визуално ...