След не-малко прекъсване от моя страна се връщам с подготовката на една локва 150/50/55височина купен преди повече от 4г заедно с шкафа и осветлението от колега от форума. След пренасянето му вкъщи не ми хареса как е залепен аквариума защото на места силикона все едно беше "побелял" по средата на шева и съответно реших ,че ще го направя вечен като го обкантя с допълнително стъкло целия.
Мисля ,че аквариума беше на китайската марка Juwel 400 , съответно двете му страници за от 8мм стъкло

, дъното е вписано (надявам се 10мм) , обче е залепено с 9мм навътре между страниците поради причината ,че аквариума има пластмасова рамка отдолу фабрична , която стои така ,че уж да не ляга само на 4-те му страни ами да обхваща и дъното .
Съответно от до тук видяното много се разочаровах и аквариума след докарването му вкъщи стоя близо 2г празен. В един хубав момент се захванах с въпросното лепене на всички допълнителни крепежи - вътрешна рамка по цялото дъно, по протежението на всеки шев по височина , горни напречни и надлъжни разпънки от 10мм стъкло със силикон на Судал .
Е - няколко поредни уикенда псуване 3 шпули силикон нещата мисля ,че станаха . Вече след толкова много "арматура' в аквариума , мисля ,че ще е вечен или поне още 10-15г ще изкара. на края дори върнах и оригиналната пластмасова подложка отлу , като я зезлепих и нея , защото ми хареса какъв хубав "калъф" ще е за цялото дъно ...
Този уикенд реновирах изцяло старите два филтъра Tetratec ЕX1200 , морално остарели 10+ годишни филтри , предполагам ,че ще име последния опит да се подкарат без да текат ...От шкафа до горния ръб на аквариума вместо маркучи - всичко е направено от ППР тръби и сферични кранове +опция за изпразване на аквариума от тях.
Осветлението ще е в капака за начало с 2*Т5 35w с рефлектори от Виолета купувани преди мноооого години .
Еми това е за момента ...
ПП не успоях да кача снимики защото до 1мб няма как да ги компресирам на този етап .