Автор Тема: Относно правилата за публикуване на обяви.  (Прочетено 32118 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Относно правилата за публикуване на обяви.
« : сряда, 31 юли 2013 г., 00:36 ч. »
Във връзка със зачестилите нарушения в публикуването и "ъпването" на обявите (за последните няколко дена съм изтрил над 20 обяви и това повярвайте, това не ми е приятно), искам да прочетете още веднъж точка 10 от правилата ни и да не се чудите, защо обявите ви са изтрити и съответно да започват сръдни, цупения и всякакви подобни... Че ето за какво иде реч. Моля съобразявайте се с правилата ни:

Точка 10: За избягване на недоразумения авторите, пишещи в Търся / Предлагам, след приключване на сделката да имат грижата да обявяват резултатите с цел темата да бъде своевременно затворена или изтрита. При първоначално публикуване на обявата да се посочва точна информация за местоположението и начинът, по който може да се осъществи връзка с потребителя/лицето, продаващ/търсещ дадената стока и цената. Препоръчително е да се дава цялата налична информация за нея (включително снимка и/или описание), за да може евентуалният клиент да е максимално информиран и да няма недоразумения след извършване на покупко-продажбата.

Авторите на обява имат право да я обновяват, редактират или публикуват в нея мнение с цел качването й нагоре в списъка с теми не по-често от веднъж седмично.

Обявите, които не отговарят на горните изисквания, ще бъдат премахвани. Забранява се публикуване на "обява в обявата", както и на обяви за стоки извън акваристиката. Коментар на посочените цени и артикули или други коментари, ще се приема като нарушение на това правило.

Благодаря за вниманието  :bow:

Неактивен hunter

• Активен потребител
  • Публикации: 227
  • Нас. място: Бургас
Отг: Относно правилата за публикуване на обяви.
« Отговор #1 : четвъртък, 21 август 2014 г., 16:20 ч. »
Може би не е редно да пиша тук но искам да знам защо ми е изтрита темата за растенията които предлагах? Днес ми писа колега, че появява интерес и като реших да погледна обявата я нямаше. Колегата се объркал и писал във темата ми, е питам аз това ли е причината да я премахнете или? Ако нещо си мислите, че се будалкам ето какво ми писа колегата

(Без тема)
« Изпращане до: hunter : Днес в 16:52 »
« Препратили сте това съобщение или сте му отговорили. »

Цитат
    Отговор
    Изтриване

Здравей.
Другата седмица минавам през Бургас и погледнах дали някой не продава растения.
Тогава попаднах на твоята обява.
Понеже е заключена не знам актуална ли е?!
И другото което искам да попитам е дали е възможно да ми дадеш само няколко от растенията понеже няма да имам място за всичките както си описал във обявата си.
Поздрави.

ПП
По погрешка писах в темата ти извинявам се.

Неактивен malomir

• Модератор на раздел
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #2 : четвъртък, 21 август 2014 г., 16:25 ч. »
Здравей!
Първо коментари в обявите не се допускат. За това има система за Лични съобщения. Това е така заради това, че коментирайки обява, тя се ъпва а това не е честно спрямо другите продаващи/купуващи. Също така потребителят който ти е писал обявата после е редактирал поста си до едно ОПС. Защо, не знам. Затова сега ще върна поста да видиш, че не си правя майтап. Постове като това ОПС съгласи се че няма какво да правят там.
Поздрави.

Неактивен hunter

• Активен потребител
« Отговор #3 : четвъртък, 21 август 2014 г., 16:32 ч. »
Разбирам, да. Но момчето се е объркало за което аз не нося отговорност. И за това се изненадах, че ми е изтрита обявата. Съгласен съм, че не е коректно понеже се ъпва. Във тази ситуация и вие сте прави ама и аз за себе си. Все пак благодаря за разбирането.

Неактивен malomir

• Модератор на раздел
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #4 : четвъртък, 21 август 2014 г., 16:41 ч. »
Хънтър никой не е трил обявата ти. И в момента си стои там с коментара на момчето. Няма и причина да бъде изтрита, не сме такива идиоти.

Неактивен malomir

• Модератор на раздел
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #5 : четвъртък, 21 август 2014 г., 16:44 ч. »
Обявите са подреждат по дати. Когато сме изтрили коментара на въпросното момче, обявата е потънала надолу според датата на пускането си. Затова не си я еидял просто.

Неактивен hunter

• Активен потребител
« Отговор #6 : четвъртък, 21 август 2014 г., 16:49 ч. »
Явно моя грешка просто е била на по задни страници сигурно и съм се подвел. Извинявам се за което.

Неактивен malomir

• Модератор на раздел
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #7 : четвъртък, 21 август 2014 г., 16:53 ч. »
Няма проблеми.

Неактивен Илиян Илиев™

• Активен потребител
  • Публикации: 253
  • Нас. място: Италия
« Отговор #8 : събота, 23 август 2014 г., 14:20 ч. »
Би трябвало да има опция да не може потребители да пишат в раздела или в дадена тема, демек обява. Трябва някой да се разръчка из настройките на форума и така само автора ще може да си пише в обявата.

Неактивен malomir

• Модератор на раздел
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #9 : събота, 23 август 2014 г., 18:13 ч. »
Всичко си е ок така. В много случай има какво да се коментира и няма лошо да има възможност за това. Трием само пазарлъци, тъпи коментари, от рода на `- ае ква е тая цена е`...? И разбира се ония, които нямат търпение да прередят останалите и да си вдигнат обявите.
 Ако се спазват правилата всичко си е ок.

Неактивен Fundulopanchax

• Активен потребител
  • Публикации: 116
« Отговор #10 : вторник, 06 октомври 2015 г., 10:00 ч. »
Какъв е проблема с ъп-ването ? Обявите трябва да се четат според реда на публикуване ли ?

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #11 : вторник, 06 октомври 2015 г., 19:39 ч. »
Какъв е проблема с ъп-ването ? Обявите трябва да се четат според реда на публикуване ли ?

Не. Проблемите са два. Първо по-активните потребители, които си ъпват обявите непрекъснато, прекалено много изместват фокуса на целия форум към търговския раздел. Дори сега повечето нови мнения са там, а ако обявите се "ъпват" неограничено, нещата ще станат още по-неприятни в това отношение.
Вторият проблем е, че трябва да има равнопоставеност. Ако даден потребител няма време да влиза и да си ъпва обяват през половин час, той автоматично е в по-лоша позиция от онзи, който може. Обявата на първия за нула време ще изпадне назад и никой няма да я забележи.
Мисля, че правилото си е съвсем на място.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 518
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #12 : вторник, 06 октомври 2015 г., 20:40 ч. »
Определено си прав, даже има хора, които според мен са се регистрирали само за да се възполват от този раздел и се чудя защо не им ограничите това право. Хора с 1 тема  не би трябвало да имат това право ( според мен).

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
    • Моите аквариуми
« Отговор #13 : вторник, 06 октомври 2015 г., 21:55 ч. »
Определено си прав, даже има хора, които според мен са се регистрирали само за да се възполват от този раздел и се чудя защо не им ограничите това право. Хора с 1 тема  не би трябвало да имат това право ( според мен).

Според мен си е ок така.Ако има изискване за определен брой мнения,форума ще се напълни с глупости само и само да се получи право за публикуване на обяви. А и има много хора,които гледат риби отдавна,четат,но не пишат.А и не е много демократично сякаш :)

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 518
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #14 : сряда, 07 октомври 2015 г., 08:13 ч. »
Незнам може и да си прав, но на мен лично няколко души ми се струва, че само за това влизат.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.