Автор Тема: Проблем с "Непрочетени публикации".  (Прочетено 4727 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 588
  • Нас. място: гр.Кърджали
Проблем с "Непрочетени публикации".
« : понеделник, 10 ноември 2014 г., 11:14 ч. »
Здравейте. Искам да съобщя за проблем, който вече не мога да игнорирам и ми пречи.
Моля за помощ, може пък аз да правя нещо не както трябва.
Няколко пъти вече, ми се случва, цъкайки на линка горе "Непрочетени публикации" да не ми излизат публикации, въпреки че не съм ги чел.
Понякога даже не не разбирам, че има отговор в моите теми. Виждам ги, като си ги търся по-подразделите.
Последният пример е темата за аквариума за кеф. Днес, влезнах в темата и видях, че имам много отговори, а не ми е излезнал нито един, цъкайки на споменатия линк по-горе.
През повечето време съм в движение, влизам от телефон (lumia 800) и таблет (nexus 7).
Тази сутрин реших да пиша, защото видях че има много нови поста, а цъкайки на  "Непрочетени публикации" не ми се виждат.
Има ли някакъв друг начин, да се следят темите - непрочетените?
И нещо като time line,  в които да се виждат всички теми, в които има публикация. Знам че в началната, най-долу излизат няколко то най-новите публикации, но ако има 5-6 отг по една тема, др теми не се виждат.
И искам да попитам, дали се обмисля вариaнт за поддръжка на Tapatalk?
Благодаря предварително.
Хоби или тиха лудост?

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Отг: Проблем с "Непрочетени публикации".
« Отговор #1 : понеделник, 10 ноември 2014 г., 11:21 ч. »
Здравей, Севгин!
Опцията за непрочетен публикации на тази версия на SMF e свързана с текущата сесия, затова не се показват мнения, които не са прочетени от предишните ти сесии. За да виждаш всички непрочетени, има друг бутон долу в дясно -  "Всички непрочетени теми":

* AllUnread.jpg (44.15 kB. 683x320 - видян 362 пъти.)

Ако нямаш непрочетени, този бутон не излиза, но се отива на същото място с линк "Натиснете тук за всички непрочетени теми":

* AllUnread2.jpg (20.25 kB. 1180x149 - видян 195 пъти.)

Надявам се това да ти помогне.  :drinks:

В момента ресурсите ни като време и възможности за някакво техническо развитие на форума са крайно ограничени, затова и не сме обмисляли поддръжка на Taptalk. Ще видя какво мога да направя все пак.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #2 : понеделник, 10 ноември 2014 г., 11:38 ч. »
Това за сесиите, го подозирах, благодаря.
А този бутон, който е ограден в червено, аз го нямам. Имам другия,в ляво който е. Визирам в началната страница не ми се появява, най-долу, под секция "Организационни". Много интересно..
Влизам през chrome, ако има някакво значение.
Да разбирам ли, че няма опция, чрез която да се показват всички теми, по които има отговор? Без разлика дали са прочетени или не?
За Tapatalk, ресурсите и времето, съм напълно наясно. Може и да сте го обсъждали това, не можех да се ориентирам за темата..
------
Да използвам темата и за друг въпрос.
Когато се интересувам от даден вид рибка, първо пробвам с google. След кaто разбера точното наименование след името добавям и думичката aquportal и ми излиза.
Но ако пусна името на рибката в търсячката на форума, нищо не излиза.
Конкретен пример.
Много ми харесват калвусите. В google => "калвус". После виждам че се водят Altolamprologus calvus. Copy +paste в google + aquportal и воала... Но направено в търсачката на форума дава само теми. Не профила. Май аз нещо изпускам тънък момент..
Хоби или тиха лудост?

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #3 : понеделник, 10 ноември 2014 г., 12:34 ч. »
Скрийншотовете отгоре са именно от Chrome, така че причинта не е в браузъра. Проверих и с други видове потребители да не би да е нещо от правата, но всички си имат бутона (ако има непрочетени мнения) и линка (ако няма). Може ли да пуснеш скрийншот, за да се ориентирам?

Не съм сигурен, че разбирам каква трябва да е тази опция за теми, които са прочетени, но имат отговор. Това са на практика всички теми във форума, в които има поне едно мнение освен основната тема.

И накрая за търсачките - търсачката на форума е отделна от тази на сайта, където са профилите. Ако напишеш calvus в търсачката на сайта, си излизат всички профили и статии, в които е споменат.

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #4 : понеделник, 10 ноември 2014 г., 14:40 ч. »
Сега разбрах.
Онзи оградения бутон, излиза ако имам непрочетени теми за сесията.
За прочетени/непрочетени - нали използвам tapatalk на таблета, там си има опция timeline и в нея са всички публикации - прочетените са леко сиви, непрочетените светят. Нещо такова си мислех дали има..
За търсачките - схванах го, след като бях питал вече.
Благодаря за отговорите!
Хоби или тиха лудост?

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #5 : понеделник, 10 ноември 2014 г., 15:44 ч. »
Аз пък поразгледах за TapTalk поддръжка. Има мод за SMF, но ще е нужно време да го тествам и инсталирам. Ще видим кога и дали ще успея - не обещавам нищо.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.