Автор Тема: аквариум Diversa 40 или Моби дик на Sicce  (Прочетено 4740 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен dnnd

• Регистриран потребител
  • Публикации: 10
аквариум Diversa 40 или Моби дик на Sicce
« : вторник, 03 май 2016 г., 12:40 ч. »
моля за съвет:
аквариум Diversa 40 или Моби дик на Sicce

благодаря!

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
Отг: аквариум Diversa 40 или Моби дик на Sicce
« Отговор #1 : вторник, 03 май 2016 г., 13:12 ч. »
 Нито един от изброените.
 Моля!

Неактивен dnnd

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : вторник, 03 май 2016 г., 13:48 ч. »
здравей! защо така считаш?

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
« Отговор #3 : вторник, 03 май 2016 г., 15:19 ч. »
 Здрасти, не стават, защото са малки, "готови" и не стимулират начинаещия към развитие. Ако той сам не седне и не прочете какво му трябва и как трябва -нищо няма да разбере и голяма част от удоволствието от хобито ще му бъде отнета, докато не го направи! Готовите аквариуми отнемат това оставяйки начинаещите със заблудата, че вместо да си "губят"времето в четене - виж как ей тая фирма им е спестила усилието и е направила "готов"  за пускане аквариум с "пълно оборудване", това често пъти е минус, понеже оставя малко до никакво място за модификация, за целите на аквариста, които могат да се изменят с време. Хубаво е да започваш изреченията си с главна буква, това е форум, а не разпуснат чат!

Неактивен dnnd

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : вторник, 03 май 2016 г., 15:28 ч. »
Аз виждам, че необходимото е вътре и е по-евтино отколкото капак с вградено осветление и аквариум поотделно.
Ако може някой да помогне да сравним двата варианта, ще съм благодарна. Намирам ги с ценова разлика и ми е спешно.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
« Отговор #5 : вторник, 03 май 2016 г., 15:38 ч. »
 Не ти трябва капак с вградено осветление, за да имаш добро осветление. Спешно ти е? В акваристиката само лошите неща стават бързо. Дори от бюджетна гледна точка би ти излязло по-евтино да събереш оборудването и аквариума поотделно.
Ако избираш аквариум за подарък, това пък е съвсем друго животно, за което сега не бих се наел да говоря.

Неактивен dnnd

• Регистриран потребител
« Отговор #6 : вторник, 03 май 2016 г., 15:46 ч. »
Благодаря. Нямам възможност да компилирам. Дано все пак станат хубави неща :)
И ако някой има конкретни впечатления от двете марки, моля, пишете.

Неактивен valentinpk

• Активен потребител
  • Публикации: 72
  • Нас. място: София
    • моят профил
« Отговор #7 : вторник, 03 май 2016 г., 20:16 ч. »
Здравей,
Като гледам в тази тема ви липсва средния път :-)  Много нов и много опитен колега. Да се пробвам аз.
Много е важно да споделиш какво мислиш да гледаш в този аквариум. Знам, че не питаш това, но е важно. Защото ако няма да е бета, някакви скаридки или други ултрадребни дребосъци, колегата Grey е прав да те кара да се замислиш за по-голям. Повярвай, от добри чувства си пъхаме носа, където не ни е работа, защото няма акварист дето да не е сбъркал и то яко в началото.
Що се отнася до цената, само ти давам пример, че преди три месеца оттук си взех почти нов 126 литра фирмен аквариум за 120 лв.
А за малък аквариум до 150 литра, моето мнение е, че фирмен е по-добре. Най-малко защото това е смешно малка поръчка за добрите майстори и те разкарват или те цакат в цената (въобще не ги обвинявам). Само не го вземай ако можеш с филтър и нагревател, купи си ги сама по-добре. Пурите е ясно, че ще ги смениш, но те струват няколко лева.
Дано съм ти бил полезен.
126 литра: Апистограми и тетри

Неактивен dnnd

• Регистриран потребител
« Отговор #8 : вторник, 03 май 2016 г., 20:43 ч. »
Здравей и на теб и благодаря. Мисля да взимам точно бета, една. Потресаващо малки са ми те т.нар. бета-аквариуми. Впоследствие, ако е много празно, може и женска или 2-3 други подходящи за съжителство рибки.
Изненада ме, защо да не ползвам нагревателя и филтъра? Точно тук, мисля в някоя начална тема, пишеше, че е по-добре да се стартира с комплект от добрите марки (каквито мисля са и двете, колебае ме коя е по-безшумна и голям 30левов плюс ли е, че на моби дик му е в покрива филтърът). И крушките, защо да ги сменям?
В статията въвфорума точно четох, че по-добре комплект, за да не се обърка нещо от начинаещ "акварист"...
А за рибка и растения се колебая дали да ходя до аквазоун или аквариум.бг. Вторите са ми по-близо, а май са еднакво добри.

Неактивен valentinpk

• Активен потребител
  • Публикации: 72
  • Нас. място: София
    • моят профил
« Отговор #9 : вторник, 03 май 2016 г., 23:45 ч. »
Добре, ще се опитам да запазя самоообладание и да ти отговорял, че след този мач на Байерн около мен не се диша. Вкъщи всички се изпокриха и заспаха :-)
Ако ще е само една мъжка бета е ок. Аз също съм на принципа всичко за рибката - 2 литра е обичайно и ок за собственика, но 30 литра е ок за бетата.Ако ти стане празно, то и аквариума ще ти е тесен за други риби. Особен за женски бети. Мъжкият ще ги скъса :-)  Във всеки един смисъл. Накрая може да ги убие. Или те него. Не е нужно всеки да умори риби за да повярва.  Почети, не се прави на голяма (моля те, не се сърди). Форума е много добър, аз съм се учил от статиите и колегите тук. Сега поддържам без сериозни проблеми 550 л. и два по 100 л. аквариуми. Да, на повечето колеги тук върхът в кариерата е да са чифтосали и отгледали поколение от някои цихлиди, но ти ще ги разпознаеш по намахания стил на писане. Не че не са добри, но няма да ти дадат нормален съвет. Преглътни си самочувствието и ги слушай в началото обаче, защото знаят много.
Сега конкретно - както писах вече, аз уважавам готовите комплекти до 150 л., но филтрите и нагревателите са много скъпи или не точно това, което ти трябва. Ако ти е ок финансово добре, но имай предвид следното: смотан/немарков нагревател може да си залепи пластините и да не спре да нагрява докато не изпържи всички риби. Филтър който не е над 10 пъти обема на аквариума рядко ти върши работа, защото с пълнежи не завърта и 2 пъти водата за час, което е под минимума от 4 пъти. И накрая 25 литра не стигат за нищо. Вземи си 100 литра, гледай си една мъжка и 3-4 женски бети + коридораси + зелен неон и ще видиш каква красота е. Относно лампите - винаги са фабрично бели. Лампите изкарват 50% от цвета на рибката и трябва да си поиграеш докато намериш твоя цвят. Аз лично съм фен на Гролукс от Силвания плюс Аквастар или меки бели лампи.
Сигурен съм, че ще осъзнаеш всичко това. Въпросът е дали сега или като 99% от колегите ще се блъскаш сама, защото си свикнала че безплатните съвети са лоши. Но това е хоби. Тук хората са по-мили отколкото на работа :-)
Упс, и да не забравя. Знам че звучи смешно, но не вярвай на магазинерите. Точно магазинери, повечето не са акваристи. Ако си от София ти препоръчвам Боби от Аквадизайн и колегите от Aquaworld на Красно село. Може да пропускам някого, не се обиждайте.
126 литра: Апистограми и тетри

Неактивен dnnd

• Регистриран потребител
« Отговор #10 : сряда, 04 май 2016 г., 05:54 ч. »
Не се обиждам. Нали затова питам, за информация. Чела съм, но има много накъде.
Мерси за инфото.

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #11 : сряда, 04 май 2016 г., 09:10 ч. »
Diversa 40 е добър избор за рибите които искаш,бета и някои други дребни рибки ще им е добре.Нагревателя с който се продава аквариума  е добър.Филтъра също ако не натоварваш аквариума,а с 1 бета и няколко дребосъка ще е добре.Имал съм такъв и ще ти кажа преимуществата пред другите - Малък и красив фирмен аквариум,ръчно изработен няма как да стане такъв каквото и да си говорим, а и за целите които гониш този ти е добре.Много е важно да нямаш вградени флтри или нагреватели по капака,това е минус.Всичко трябва да си е отделно за да може ако имаш проблеми да сменяш,иначе целия капак сменяш.При този аквариум всичко е отделно и е добре.Другото много важно нещо е,че е със стандартен размер лампа (пура)  която може да смениш с хубав филипс за 5 лв и да си гледаш и растения.Другите аквариуми са с техни измислени лампи и изгори ли или искаш ли някаква промяна не може да направиш нищо. ;)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.