Привет на всички
Направо ще карам към темата. Имам 100 литров аквариум, но вече ми стана пренаселено и искам да подаря на някой 5 златни рибки. От няколко месеца вече започнах да си ловя речни рибки, но вече става прекалено тясно. В аквариума има:
6 слънчака/царица
2 бели попчета от дунава
2 малки черни мряни
2 пападурки със зелена ивица.
От горепосочените всички съм уловил с рачело от местната река и си живеят вече повече от 3 месеца без проблеми. Само попчетата са от дунава. Бързо се климатизираха всички.
Останалите обитатели са:
2 цихлиди тези със сините ивици забравих им името.
3 сомчета
1 лепещо сомче
3 скаларии
4 охлюва отново от реката (вършат много по-добра работа от купешките и не се размножават толкова бързо за 3 месеца нито едни не е снесъл яйца)
има още 1 акула (търся втора, но така и не изкарват в магазина), 1 молинезия, 1 хелер и 5 златни рибки.
Също и водораслите, мъховете и камъните съм си ги събирал из реката. Пробвах няколко пъти да купувам от магазина, но ги изяждаха след седмица
Тези не са мръднали месец вече. Та вече разбирате, защо искам да се освободя от златните
Проблема е, че нямам опит с изпращането на живи рибки и ако някой има интерес ще трябва да ми обясни как да ги опаковам в какво да ги сложа и тн. Тук има термо кутии от стиропор и ще взема една ако е нужно. Снимки не съм правил, защото се местят и се размазват. Заснел съм кратко видео от 2 минути и на него може да видите всички златни. Има и няколко снимки, но на тях почти нищо не се вижда. На клипчето съм уловил всичко подробно. Също към златните ще добавя и хелера и молинезията. Лесно мога да ги пусна в реката, но ми е жал защото едва ли ще оцелеят, а все пак съм ги гледал повече от година и половина и ми се иска да отидат при някой който ще се грижи за тях.
https://www.youtube.com/watch?v=H5fVxl5XtaQ