Автор Тема: Смяна на цвят /обезцветяване  (Прочетено 1477 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен simeonov_74

• Регистриран потребител
  • Публикации: 3
Смяна на цвят /обезцветяване
« : понеделник, 19 октомври 2020 г., 05:54 ч. »
Извинете, ако има подобна тема. Искам да попитам за окраската на два телескопа. Имам два телескопа и като ги купих си бяха черни, но малко, по малко почнаха единия и след това на другия да им пада черният цвят и станаха обикновенни златни с изпъкнали очи. Въпросът ми е има ли проблем в аквариума или е нормално явление това. Аквариума е 150л с две пури 90см по 30W растения само анубиас.

Неактивен Kamaza

• Регистриран потребител
  • Публикации: 10
Отг: Смяна на цвят /обезцветяване
« Отговор #1 : вторник, 10 ноември 2020 г., 11:46 ч. »
Здравей!
Тъкмо вчера мислих да пусна подобна тема. Имам черен телескоп в аквариума. От два дни пуснах един калпав нагревател, който с триста зора застопорих на 27 реални градуса на водата. Просто не може да поддържа по- ниските температури, та дори нагласен на 22 пак прави 27 реални. Както и да е. Два дни работи и забелязах, че телескопчето от черно взе да избледнява и да придобива шаранов цвят. Тъй като са студенолюбиви риби, се чудих дали от топлината идва пеоблемът. Ако може, сподели колко реални градуса поддържаш на водата, така може и двамата взаимно да си решим проблема и да разберем от къде идва. Аз мисля, че е от високата температура.

Неактивен simeonov_74

• Регистриран потребител
  • Публикации: 3
« Отговор #2 : четвъртък, 12 ноември 2020 г., 07:12 ч. »
Аз не ползвам нагревател по принцип. В момента температурата е 24°-25°, а летният период качва към 26°-27°.

Неактивен Kamaza

• Регистриран потребител
  • Публикации: 10
« Отговор #3 : сряда, 25 ноември 2020 г., 13:35 ч. »
Колега, как е телескопчето ?
Моето умря. Преди 2 дни и другото ми избледня, а тази сутрин беше с корема нагоре..
Три телескопчета уморих, не знам къде е проблемът, но всичко става по един и същ начин- избледняване, омърлушване и накрая смърт. Имам и една златна рибка, която си е все така жизнена и няма никакви признаци за проблеми. Вече не знам какво става, може телескопчетата да са много по- капризни. Странното е, че други риби до сега не съм намирал мъртви в този аквариум.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.