Рибки > Хищници в аквариума
Събиране на малки във ферма за Арована в Азия (32 снимки)
(1/1)
T_H_A1984:
Макар Арованата да не е много разпропстранена риба в България, най-вече поради размери си и високата си цена (В Хасково преди месец продаваха една Арована за 900лв.), тези рибки са хит в Азия. Не знам колко от вас си спомнят, че именно Арована беше победителят за 2007 година в сингапурското акваизложение Акварама:
Вижте как собствениците на ферми за арована събират малки от родителите. Снимките са достатъчно красноречиви, така че спирам с кометара.
Източник: http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/pages/blog.php?blogid=150
Фотограф: Neil Hepworth
Gorski Elen:
колега, между азиатските и южноамериканските ароани има разлика това което са продавалив Хасково за 900лв надали си е струвало парите та ако щте да е 2 метра (тук не съм прав това си е бая месо може и да си ги струва), само за сравнение една от дези мали рибки струва около 700 долара в Индонезия за клиенти на едро при размер 10-12 см, можете да си представите колко струва една обикновенна Южноамерканска ароана на този размер не повече от 7-8 долара надребно, в България има много малко хора които правят разликата и то защото нокой не се навива да внесе такива скъпи риби а кленти има но проблем е че не им се чака няколко години да им пораснат ароаните, а на големите риби цената е много хиляди долари и предимно в Англия могат лесно да се намерят та затов асе задоволяват с по-евтините
Vaseto77:
Всичките аровани са на различни цени.Преди няколко месеце бях в чужбина и видях азиатска за 300 евро на 15см (всичко зависи от разцветката на арованата и нейното задраве).Има и много скъпи южноамериканаски аровани също.
Навигация
Преминаване към пълната версия