Автор Тема: Ампулария нещо странно.  (Прочетено 19681 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Публикации: 874
  • Нас. място: Пазарджик
  • Риболюбец15
Отг: Ампулария нещо странно.
« Отговор #15 : вторник, 05 декември 2017 г., 20:31 ч. »
Има много видове охлюви. Всеки вид предлага различни "услуги". - зависи какво ти трябва в аквариума, това вземаш.
Относно ампуларията - има многоо разновидности и цветове.
Ето снимки от нета:

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
« Отговор #16 : вторник, 05 декември 2017 г., 22:23 ч. »
Само да поясня за начинаещите, че първата снимка показва видове охлюви, а не разновидности на ампуларията. /сега забелязах, че може да стане объркване/

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #17 : сряда, 06 декември 2017 г., 11:53 ч. »
От известно време съм с охлювчета в растителния нано аквариум. Така наречените Планорбиси, на латински Planorbidae. Моите са от перлената разновидност, тук в Ирландия се водят редки уж. Супер работа вършат. Доволен съм, чистят и листата на растенията и стъклата и най-вече пясъка от излишната органика. В добра хармония с коридорасите и миниатютните килита.
Препоръчвам като санитари за растителни нано аквариуми с други мирни обитатели.

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Риболюбец15
« Отговор #18 : сряда, 06 декември 2017 г., 16:13 ч. »
Аз пък пуснах 40бр. ампуларии в 500л.-я аквариум с хищниците. Интересно ми беше, че никоя риба не ги закачаше. Все още не са почнали да се размножават, защото са малки. В началото бяха много срамежливи, сега щъкат из целия аквариум. Смятам, че ампуларията чисти много добре и ИМА полза от нея. Като доказателство мога да кажа, че имах много, ама много кафява брада по растенията, чак не се виждаше зеленото от кафяво. Също имах някакви полепи по корена. От както съм ги пуснал стъклата и корена са чисти, няма кафява брада. Хаха, то излезна, че не си чистя аквариума и имам много органика, но не е така - правя ежеседмичните смени, сифонирам и т.н., просто така става като се гледат хищници. Скоро ще пусна малко снимки в профилната ми тема.
 :swim:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.