Автор Тема: Нека специалистите по Дискуса , да изкажат мнение !  (Прочетено 3592 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен С.Павлов

• Активен потребител
  • Публикации: 65
  • Нас. място: Варна
Здравейте и честита нова година- на всичко пожелавам най-важното , здраве и щастие..... А другото ще си го купите от Мола ;)
А сега по същество: Имам 5 дискуса , като три от тях ги гледам повече от 12 месеца!(предполагам , когато съм ги взем са били на около 5-6 месеца , казвам предполагам)
Та днес след сутришната смяна на около 30-32% от водата , малко след това забелязах, че единия(най-големия) почна да плува от единия край на аквариума до другия.Като стигне до единия край, там е вътрешния филтъ и започва да го хапе(чисти ) потреперва малко и пак същата процедура.Сега забелязах , че е до нагревателя , почиства го целия и прави някакви странни и плавни движения, като се опитва бавно да докосне коремчето си и ги повтаря!
Кажете моля, специалисти по дискуси , да не би да се опитва да си хвърля хайвер!
Това го прави съвсем самичак !!! Странно поведение , поне за мен ;)

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
Отг: Нека специалистите по Дискуса , да изкажат мнение !
« Отговор #1 : петък, 01 януари 2016 г., 18:10 ч. »
 Честита нова година, докато ги чакаш специалистите ще хвърля и моето наблюдение. Един от способите за предизвикване на размножително поведение е смяна на водата. Рибата просто е реагирала на това според мен :)

Неактивен С.Павлов

• Активен потребител
« Отговор #2 : петък, 01 януари 2016 г., 18:41 ч. »
Да така е ;) вече целия нагревател е в червени точици (хайвер)
Сега ако можеше и сама да го оплоди !
Имам два други , който се надявам , поне единия да е мъжки!
Дали е възможно в по-късен етап да се сформира двойка?!?!

Неактивен С.Павлов

• Активен потребител
« Отговор #3 : петък, 01 януари 2016 г., 20:11 ч. »
Към Grei; Аз знам, че по-голяма смяна на вода предизвиква хвърляне на хайвер или така нареченото размножаване ;)В друга тема бях писал , че сменям или всеки ден по 10% сутрин и вечер(когато имам свободно време) и на 5-7 дни около 30~35 %
Но вече минавам само на 4-5 дни по 30% , защото някой път вместо да им се радвам , ги намразвам малко ;) Моето скромно мнение от близо 12-13 месеца гледане на дискуси е , че си искат хамалогия от към подръжка!и ако се гледа правилно е доста здрава и издръжлива риба- пак казвам мое наблюдение е направено на базата на моя опит!
Искат СК к хранене обилно за разлика от другите риби ;)

Благодаря Ви за бързия отговор все пак ;)
 Пожелавам на всички успешна 2016 година, повече радост и щастие от предходната ;)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.