Рибки > Харацинови (Characinidae)
Неони
uzn1:
Бети , трихогастери но те са ми хвърляли хайвер само по 1 2 пъти :) и след това са ми омирали :S и съм се отказвал да развъждам мм ще се помъча за неонките но щом казваш толкова много времее ако оцелеят до тогаваа ще ги ако не не :) ме мерси много дано ги развъдя някои ден както ти си ги направил мерси за описването :)
GRUIO:
Може ли някои да ми каже да ли могат да се гледат черния с обикновенния неон заедно
uzn1:
Могат :) слагайй и гледаййй
гил галад:
Съзнавам, че питам много аматьорски, но как да разпозная пола на обикновените ми неони?
Виолета:
Всъщност въпросът е сериозен. Това ме накара да погледна в профила на рибата в сайта - там няма нищо. Ето какво пише в Уикипедия: Слаб полов диморфизъм, женската е с малко по-голямо коремче и светещата й линия е извита, докато при мъжките тя е права.
Едно допълнително уточнение: При рибите, както и при влечугите и земноводните, има 2 типа оцветяване - пигментно и без пигменти. Неоните имат червен пигмент в опашката, но синята линия не е пигментирана. Там в клетките има кристални плочици, които отразяват светлината и могат да се ориентират различно в зависимост от настроението на рибата. Ако се уплаши, те застават перпендикулярно на повърхността на кожата и синята линия почти изчезва. Тази линия май няма точен термин на български език. Аз писах "светеща" линия, може би по-правилно е да се каже "иризираща" линия.
Навигация
Преминаване към пълната версия