Рибки > Хищници в аквариума
Южноамерикански биотопен аквариум
dimitarkrastev:
Здравейте! Реших сериозно да се занимавам с аквариума си. Тази тема ще я посветя на ЮЖНОАМЕРИКАНСКИ БИОТОПЕН АКВАРИУМ. За по-лесно за всички ще изброя имена на риби и ще задам въпроси, които ме интересуват.
Като първо нека кажа, че аквариума за този биотоп е 450л. с много добра филтрация. За сега имам голям корен и чакълест грунд, но ако нещо ще премахвам и добавям декорадия.
Това са рибите, които имам в момента: (име-местообитание-какво мисля аз)
- Сребърна арована-Южна Америка-ще си я оставя
- Полиптерус 2бр.-Африка-не са от америка но са подходящи за хищен аквариум(мисля, че мога да ги оставя)
- Гибицепс-Южна Америка-ще си го оставя
- Риба нож-Южна Америка-гледам я от 4-5години, естествено ще я оставя
- Сиамска тигрова риба-Азия-мисля, че ще я оставя
- Севериум-Южна Америка-ще я махна, защото не ми харесва
- Синодонтис-Африка-ще я махна, защото не е от америка
- Псевдостома сом-Южна Америка-оставям я
- Риба папагал-Африка-махам
- Цихлозома Октофасциатум-Южна Америка-много е стара, след месец два ще умре, така че няма да я има в биотопа.
Това са рибите, които знам, че стават в южноамерикански биотоп, но не знам, дали стават с мойте:(име-местообитание-какво мисля аз)
-Сребърен долър-Южна Америка-знам, че ако се спра на този вид трябва да купя най-малко 6бр.
-Гар-Америка-много харесвам тази риба
-Оскар-Южна Америка-знам, че са много аграсивни, не знам дали става с мойте
-Ягуар-Южна Америка-знам, че са много агресивни, не знам дали става с мойте
-Нотоптерус чилата-Азия-чувал съм, че са много интересни, но не знам нищо за тях
-Цихлида Мееки-Америка- :dontknow:
-Златен змиеглав-Азия-харесвам ги, но не са от Америка :(
-Флауърхорн-Азия- :dontknow:
Това за рибоците, нека минем на растенията и декорацията. Тук са и повечето ми въпроси. Ще помоля хора, занимавали или занимаващи се с американски биотоп да помагат. Знам, че трябва да има корен/и и чакълест грунд и обли едри камъни. Но за растения незнам почти нищо... Моля споделете малко опит! Нямам СО2 система, но ако нещо ще купувам. Кажете имена на Южно Американски растения, моля.
Надявам се да бях горе-долу изчерпателен, дано да можем да си помогнем взаимно. Също се надявам след укончателни решения и изпълняване на проекта, аквариума да заприлича на късче от Амазонка или друго местенце от Южна Амерка. Благодаря предварително!!
Ето малко снимки на сегашния ми аквариум: (сега наподобява общ аквариум) :bow:
dimitarkrastev:
Бих искал да запрелича на нещо като тези късчета от рая ;) :
Asen:
По какво аквариума който искаш да направиш ще се различава от сегашния ти ??? :hmm: :dontknow: :-[
NB* Приемаме, че Северума, Папагалите и Кукувицата ги няма :)
P.S. Имаш една-две грешки в страните производител :D
dimitarkrastev:
Абе човек твойте коментари винаги са едни.... :D :D :D :D
Нали затова искам съвети, за да махнем грешките и да няма такива. Та нали за това се казва ПРОЕКТ !!!
Казвай какво не е наред, та да го оправим.
dndechev:
Здравей ,
Според мен , ако искаш да си запазиш рибите които си изброил , не трябва да добавяш нито една от посочените по-долу . В другата тема обсъждахме подходящи съквартиранти за Арована и Сиамската риба . Аз си мислех че ще оставиш само тях и някой сом затова давах предложения . Ако ти харесват аквариумите които си показал , погледни по колко риби има вътре . Не много нали ? И аз също харесвам не много претоварени от към риби аквариуми . Да не говорим , че са и по-лесни от към подържане на параметри на водата . Аз също гледам 10-тина големи цихлиди на едно място , но водата сумарно аквариум + съмп е около 2000 литра . Въпреки всичко всеки сам си решава . Аквариума и рибите са си твои ако ти харесва с повече риби .......деиствай !
П.С. Ако мислиш че Астронатуса и Ягуара са агресивни то Flowerhorn-на е изключително агресивен ( даже и към женските от собствения си вид ).
Навигация
Преминаване към пълната версия