Автор Тема: Интересно поведение на дискуси  (Прочетено 4023 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен kasl

• Активен потребител
  • Публикации: 98
Интересно поведение на дискуси
« : неделя, 14 май 2017 г., 18:56 ч. »
Здравеите,от скоро наблюдавам едно поведение между 3 от дискусите ми.Качвам клипче за да стане ясно какво точно имам предвид.Да кажа само какво мисля аз..този който го бият по главата е женски а другите два му се свалят и съответно немогат да се разберат помежду си.Същото поведение го правят когато са сами този който го бият по главата и този който идва и разваля момента (най-големия и най-лошия бие ги наред).Това мисля аз но може да е съвсем друго нямам опит с дискуси.Ако някой знае какво точно е това моля да драсне два реда.От почти месец го виждам това и то доста често го правят...за да го снимам дори значи е доста често.Може пък да се заформя двойка представяш ли си :D https://youtu.be/zp5gOTShwX8

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
Отг: Интересно поведение на дискуси
« Отговор #1 : неделя, 14 май 2017 г., 22:28 ч. »
Как разбра че е женски :) Нормално поведение на цихлиди,перчат се един друг за да се знае на кой къде му е мястото.

Неактивен Tony_JB

• Активен потребител
  • Публикации: 185
  • Нас. място: София
« Отговор #2 : понеделник, 15 май 2017 г., 11:03 ч. »
Здравей по скоро се бият.Нямам страшно голям опит,но моите когато се чифтосваха правят нещо като танц,тресът се една до друга,и се перчат. Обикновено не припарва друг играч до двойката.
700л Дискуси,Рамирези,Конго Тетра,Родостомуси,Червен Неон, L-183;201;213
  70л Молинезия Велифера,Плати,Червен Хелер,Червен Неон

Неактивен kasl

• Активен потребител
« Отговор #3 : сряда, 31 май 2017 г., 21:02 ч. »
Здравейте,сигурен бях че става нещо с дискусите.Туко що видях че се е заформила двойка 100%.Имам две двойки скаларий които всеки месец хвърлят хайвер.Поведението на дискусите е същото,чистят корена и гонят на другия край всичко де що припари до тях.От всичко най-много ме кефи че двата най-красиви и най-големи се събраха.И за протокола ще кажа за видеото от предния пост познал съм че е женски единия.Направо ще литна от кеф  :yahoo:,имам и видео но е без осветление и не се вижда добре.Утре като хвана осветлението ще направя ново видео.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #4 : сряда, 31 май 2017 г., 21:13 ч. »
 :fans: :sax: :clapping:

Неактивен kasl

• Активен потребител
« Отговор #5 : четвъртък, 01 юни 2017 г., 19:24 ч. »
Ето го и обещаното видео голям кеф   :dance3: https://www.youtube.com/watch?v=kZzX8QSS-hI&feature=youtu.be&ab_channel=MitkoDemirev

Неактивен kasl

• Активен потребител
« Отговор #6 : петък, 02 юни 2017 г., 17:33 ч. »
Кой си има хайвер от дискуси ляля :).Преди малко забелязах 10-тина зрънца не го пазят за момента да си кажа честно но резултата е на лице или поне 50% другите 50% са като/ако заплуват мъници.Предполагам е защото са млади риби и нямат опит но се надявам да натрупат.Имам един 100 литров аквариум който е празен и чака този момент,мислех за скаларий да го ползвам но май май.. :).Ще кача снимки една идея по-късно че лепя плочки в момента и е малко неудобно.

Неактивен kasl

• Активен потребител
« Отговор #7 : петък, 02 юни 2017 г., 19:19 ч. »
Към момента няма вече хайвер но все пак.. :).Надявам се често да почнат като скалрийте и да станат добри родители след време.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #8 : петък, 02 юни 2017 г., 19:37 ч. »
Пожелавам ти скоро да щъкат малки дискусчета  из аквариумите ти  :rocknroll:

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Публикации: 874
  • Нас. място: Пазарджик
  • Риболюбец15
« Отговор #9 : събота, 03 юни 2017 г., 11:16 ч. »
Кой рибок ти изяде хайвера? И аз ти пожелавам дискусчета в бъдеще!  :up:

Неактивен kasl

• Активен потребител
« Отговор #10 : събота, 03 юни 2017 г., 14:39 ч. »
Не успях да видя,оставих ги с идеята да си пуснат както си трябва повечко хайвер.Дори да съм ги хранил туко що доближа ли аквариума се лепват за стъклото искат още.Може докато съм се разхождал покрай аквариума някой да ги е хапнал,защото както казах не го пазеха.Въртят се там но ги виждах и на другия край на аквата и така.Дано пак казвам да натрупат опит и да стане работата.

Неактивен kasl

• Активен потребител
« Отговор #11 : петък, 09 юни 2017 г., 20:35 ч. »
Здравейте,видео от последния час  :yahoo: https://youtu.be/GRH8ZbTifyw .Не се вижда добре нещо на видеото заради осветлението но 100% има над 100 зърна и продължават да пускат

Неактивен kasl

• Активен потребител
« Отговор #12 : петък, 09 юни 2017 г., 20:44 ч. »

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.