Рибки > Дънни рибки

Необичайоно поведение на анцитруси

(1/2) > >>

n1k3r:
Здравейте. Имам проблеми с анцитрусите. Първоначално имах един мъжки доста хубав едър с една по дребна женка. В един момент забелязах, че мъжкия не се показва доста време и видях хайвер. От там оцеляха доста сомчета, но едно по едно изчезнаха. Остана само  едно мисля, че е женско на около 5 6 см. А тази женска която е пуснала хайвера я бях намерил умряла 2 3 дена след люпенето на малките. Предполагам мъжкия е утрепал. Историята е от доста време та ми останаха само мъжкият и тази женска от неговото поколение. След тази история бях взел 2 3 анцитроса албиноси на около 3 4 см..... е седмица след това нямаше следа от тях. До тогава анцитрусите ги гледах с 3 барбуса само ако е от значение. Смених ги барбусите с молинезий около 15 са в момента. Та преди 2 дена взех 2 женски анцитрусчета близо 7 8 см са. С цел пак да ги развъдя. Та от тези 2 дена от както ги имам моментално забелязах агресия от женската която остана от поколението към новите. Започна да гони специално едната от новите дами а другата по не я закача. Това гонене тази агресия до днес сутринта като забелязах, че горните перки са яко рендосани. Мъжкият си седи постоянно в една керамична вазичка и от там не мърда. От време на време ако набара таблетка пред вазичката си подава леко главата и пак се пребира след това. В тази вазичка не дава на никой да влиза. Почва да гони всичко живо наред ако се опита да се влезе при него. Аз ако застана до стъклото да го видя почва да беснее с перките маха и се вижда, че е нервен нещо. Та мисълта ми е какво да ги правя тези анцитруси ? Да махна тази ваза на мъжкият за да излезе от нея и да обърне внимание на женските ? Или да отделя новите женски с мъжкият в един 10 литров аквариум да се опознаят нещо ? Като цяло какво мога да направя с цел да спрат да се бият?Ако ги оставя  така накрая и труповете им няма да намеря. Аквариума е 100 литров с общо около 18 19 рибета включително и анцитрусите.

n1k3r:
Тъй като не можах нещо да редактирам темата пускам нов отговор. Има промяна с анцитрусите. Малко след като пуснах темата една от женските се беше мушнала при мъжкият. 5 мин след това пак погледнах какво правят и видях хайвер. Явно за това са се били предполагам.Та какво мога да направя за да запазя новородените след това ? Това е второ поколение на този мъжки, но с друга женска.

malomir:
Ако създадеш укрития или ти е добре залесен аквариума би трябвало да оцелеят повечето малки. Все пак не казваш, какви са другите обитатели на аквариума.

n1k3r:
Не повече от 15 молинезий имам. Не е много залесен аквариума по това работя в момента. Днес даже взех мъх 2 топки мааалко да го променя. Дадоха ми идея малките след като се пръкнат да ги преместя в родилка за живородки с камъче с въздух за кратко време. След това смятам в един 10 литров аквариум да ги пусна, че за там имам по добри условия

malomir:
И това е начин. Действай и ни казвай как вървят нещата.
Успех!  :drinks:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия