Рибки > Дънни рибки

Hypostomus plecostomus- Защо се крие и не желае да излиза извън корена

(1/2) > >>

Емануела:
Здравейте колеги, завръщам се в хобито с следният въпрос: Защо зрял самотен мъжки екземпляр от вида  Hypostomus plecostomus
Хипостомус не спира да се крие и не проявява желание дори и на сила да излезе от декоративен корен? Рибката е 10 сантиметра. Аквариумът е 190 литра с азотен цикъл и системата работи от доста време безупречно. Другите обитатели са 8 неона, 2 даниота и 4 коридораса като рибките са изклучително цветни, енергични и жизнени. В аквариума няма много зеленита освен 2 китки (ще пиша по-късно как се казва растението) и не ми хрумва нищо друго на ум освен да е от осветлението. Въпреки че то работи точно 8 часа на ден.
Ще се радвам на предложения. Ще измеря и параметрите на водата тези дни пак , но ме съмнява да са извън нормите.
Благодаря ви за отделеното време.
П.С Не зная дали е важно но се намирам в Англия, а не в България ако от към състав на водата това може да е някаква драстична разлика.

Lightning_boy:
Здравей, Ем.
Според мен проблема не е във водата. Хипостомусите са корави риби. Щом на останалите им няма нищо, значи и той е добре. Аз имам 2 броя от въпросния вид - ами крият се диванетата :D Излизат късно по тъмното или евентуално ако надушат храната, ама са свикнали племенниците да чукат по стъклото.
Потайни риби са, обичат си тъмното и затънтено място, като им отеснее излизат ; ).
Според мен няма за какво да се тревожиш. Все пак са дънни риби. Ако искаш да виждаш сомчета - вземи си друг вид ; )
Кажи все пак една температура на водата за всеки случай и с какво го храниш въпросния господин/госпожа ; )

Емануела:

--- Цитат от: Lightning_boy на четвъртък, 03 февруари 2022 г., 17:39 ч. ---
Здравей, Ем.
Според мен проблема не е във водата. Хипостомусите са корави риби. Щом на останалите им няма нищо, значи и той е добре. Аз имам 2 броя от въпросния вид - ами крият се диванетата :D Излизат късно по тъмното или евентуално ако надушат храната, ама са свикнали племенниците да чукат по стъклото.
Потайни риби са, обичат си тъмното и затънтено място, като им отеснее излизат ; ).
Според мен няма за какво да се тревожиш. Все пак са дънни риби. Ако искаш да виждаш сомчета - вземи си друг вид ; )
Кажи все пак една температура на водата за всеки случай и с какво го храниш въпросния господин/госпожа ; )

--- Край на цитата ---

Здравей!
Господин е! Май бях споменала и в първия пост :D Иначе го храня с Pleco Spirulina Wafer. Въпреки че Коридорасите ядът основно???? Температурата е 24 градуса

Lightning_boy:
Определено не си споменала за температурата :D
Според мен няма от какво да се тревожиш, рибата ще порасне и няма къде да се крие. Ще си я виждаш. Единственото, което се чудя е дали му стига храната.
Аз имах проблеми с храненето, понеже останалите риби ядяха всичко, което падне на дъното и за сома не оставаше нищо.
Реших проблема с пелети ; )

Емануела:

--- Цитат от: Lightning_boy на понеделник, 07 февруари 2022 г., 10:53 ч. ---
Определено не си споменала за температурата :D
Според мен няма от какво да се тревожиш, рибата ще порасне и няма къде да се крие. Ще си я виждаш :D :highfive:. Единственото, което се чудя е дали му стига храната.
Аз имах проблеми с храненето, понеже останалите риби ядяха всичко, което падне на дъното и за сома не оставаше нищо.
Реших проблема с пелети ; )

--- Край на цитата ---

Мерих параметрите на водата няма нещо което да ми е извън нормата, освен pH,което според тестa е около 8. Но този голям екземпляр според аквариумната енциклопедия тука  при това pH му е окей. Може постепенно да го смъкна до 7,5, но не мисля че е голяма драма. Така че няма да го мисля повече. Преместих малко корена сега поне се радваме отвреме на време на величествено разпирената опашка :lol: :ok:

Какво са пелетите?  Може да е гладен ама как да разбера като той все се крие. Рибите омитат всичко що е ядене, но господинът си стои там в корена и това е. :hmm:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия