Аквариуми > Оформление
Камъни от реката или други места
(1/1)
zozo0o1991:
Здравейте скоро ще правя аквариум за оскари купил съм 450 литра аквариум и мисля да сложа само камъни вътре без растения.Гледах много клипове във интернет за това как да изберем безопасни камъни за аквариум и също така видях че някой ползват Nitrate на api със една капка върху камъка за да видят дали има реакция ако има реакция не е годен ако няма реакция е годен за аквариум та въпроса ми е има ли и друг вариант да разбера дали стават камъните за моя аквариум..?????? също така искам да знам ако използвам най обикновенна киселина дали ще покаже също дали са годни камъните или трябва да е тази специално за измерване на нитрати.. и също така аз вече имам един аквариум с малави цихлиди който е пълен с 10-15 камъни от природата и аквариума върви от 5 години вече но камъните вътре никога не съм ги тествал и е възможно да има негодни вътре та въпроса ми е ако е имало негодни камъни дали след 5 години в аквариума са се причистили и биха били вече годни-безвредни или ако един камък е негоден той завинаги си остава негоден. Благодаря
asito:
Единствения тест в домашни условия е дали са варовикови или не.Капва се оцет на камъка и ако шупти е варовиков.Не е проблем да се сложат варовикови(ако не се прекалява с обема им спрямо обема на аквариума),за африкански цихлиди даже са полезни.Тоя тест дето си гледал е същия дето би се направил с оцет.
zozo0o1991:
а камани които проблясват те стават ли ? все камани които харесвам са червеникави на цвят с интересна форма но леко блестят на малки точици като звездички
zozo0o1991:
Ето и снимки от камъните които мисля да добавя но на тези на които се показва някакъв вид метал ме притесняват дори имат и някакъв черен на цвят кристал ли гранит ли е какво е незнам дори и аз :dontknow: :dontknow: а някой имат следи като от ръжда но тази ръжда дори и с макетен нож да е стържа не се маха
asito:
Аз не бих сложиш тези с метал в тях.Другите са ок.
Навигация
Преминаване към пълната версия