Автор Тема: Профил на дискуси - обсъждане  (Прочетено 21063 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Wetdream

• Активен потребител -
  • Публикации: 173
  • Нас. място: Добрич
Отг: Профил на дискуси - обсъждане
« Отговор #15 : вторник, 29 декември 2009 г., 12:08 ч. »
Здравейте и от мен неможах да разбера защо говорим конкретно за диви форми и за дивата психология на дискуса?!
Колко процента от хората който гледат дискуси в България гледат диви дискуси да не говоря за Хекели.Вярно е че този процент се вдигна защото много хора от Западна Европа така наречените развити страни като и най-вече Германия почнаха да ги внасят и развъждат.
Моето мнение може да се направи профил на Дискуса с критерий и начини за отглеждане у дома.В този прекрасен форум има доста информация споделяна точно от нас тези който гледаме дискуси спокоино може да направим една изчерпателна до някаде статия публикувана в профила на нашият любимец Дискуса  ;)

Неактивен }|{opukc

• Заслужил потребител
  • Публикации: 437
  • Нас. място: София
  • Patience my friend !!!
    • wild discus
« Отговор #16 : вторник, 29 декември 2009 г., 12:09 ч. »
Ето инфо за редките случаи на размножаване на диви хекели в аквариум.

http://discus-skat.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=3
Защо хората си мислят, че животните не трябва да чувстват? Животните трябва да чувстват, че хората не мислят!
Дивите дискуси

Неактивен Wetdream

• Активен потребител -
« Отговор #17 : вторник, 29 декември 2009 г., 12:13 ч. »
Така като гледам май единият партньор е Куарипера :tongue2:

Неактивен discus

• Активен потребител
  • Публикации: 139
« Отговор #18 : вторник, 29 декември 2009 г., 12:18 ч. »
Здравейте и от мен неможах да разбера защо говорим конкретно за диви форми и за дивата психология на дискуса?!
Колко процента от хората който гледат дискуси в България гледат диви дискуси да не говоря за Хекели.Вярно е че този процент се вдигна защото много хора от Западна Европа така наречените развити страни като и най-вече Германия почнаха да ги внасят и развъждат.
Моето мнение може да се направи профил на Дискуса с критерий и начини за отглеждане у дома.В този прекрасен форум има доста информация споделяна точно от нас тези който гледаме дискуси спокоино може да направим една изчерпателна до някаде статия публикувана в профила на нашият любимец Дискуса  ;)

Защото още не си изтрезнял, тежки празници какво да се прави. :P
Профилът заради който стана полемиката е именно за дискус хекел. :drinks:
А относно дивите форми не си прав, преди 5 години хората които гледаха дискуси и пишеха по форумите, са може би толкова колкото сме в момента тези с диваците.

Неактивен discus

• Активен потребител
  • Публикации: 139
« Отговор #19 : вторник, 29 декември 2009 г., 12:23 ч. »

[url=http://discus-skat.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=3]http://discus-skat.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=3[/url]

Жорка не са толкоз редки бре, зависи и с какво се сравнява. Вярно е че е доста по-трудно ама не е невъзможно, просто не са толкоз комерсиални рибите.

Неактивен Wetdream

• Активен потребител -
« Отговор #20 : вторник, 29 декември 2009 г., 12:26 ч. »
Вярно е  :burp: .
Еми след като товя е полемиката на въпроса ти си най-запознат с тези красавци и трябва да ни разясниш някой работи.
Да преди 5 години тъкмо почнах да гледам дискуси искам да кажа , че не бяха толкова нашумели и не се развъждаха толкова масово , не споря защото лично аз се итерисувам от други разновидности не че бих отказал Хекелчета  :yahoo: :wink1:

Неактивен Wetdream

• Активен потребител -
« Отговор #21 : вторник, 29 декември 2009 г., 12:27 ч. »
Ами айде давайте един чивт Хекели да ги мятаме ;) ще да ги направим комерсялни :ok:

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #22 : вторник, 29 декември 2009 г., 12:31 ч. »
А може би е имало нужда точно от това. До сега се опитвахме сами да направим всичко при съставянето на профилите. Издирваме информацията, сравняваме, превеждаме, онагледяваме със снимки и видео - хоп, готов профил. Вярно е, че под всеки профил има място за коментари, но практиката показва, че почти никой не използва тази опция. А я вижте какво стана сега. Във форума се включиха и хората с опит в отглеждането на дискуси. Именно от това има нужда. Кратко обсъждане на информацията в профила и то преди да е качена на сайта. Да се коригират неточностите, ако ги има, да се допълни с каквото може (личен опит и снимков материал), а после да се публикува официално в сайта.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен }|{opukc

• Заслужил потребител
  • Patience my friend !!!
    • wild discus
« Отговор #23 : вторник, 29 декември 2009 г., 12:35 ч. »
Така като гледам май единият партньор е Куарипера :tongue2:

Руснака е пробвал двойки с различни партньори и накрая е събрал Heckel/м/ с S.aequifasciatus/ж/.

Жорка не са толкоз редки бре, зависи и с какво се сравнява. Вярно е че едоста по-трудно ама не е невъзможно, просто не са толкоз комерсиалнирибите.

Абе дивотия си е - всеки ден да правиш вода на 20мкС/см. :tongue2:
Защо хората си мислят, че животните не трябва да чувстват? Животните трябва да чувстват, че хората не мислят!
Дивите дискуси

Неактивен Wetdream

• Активен потребител -
« Отговор #24 : вторник, 29 декември 2009 г., 12:40 ч. »
Руснака е пробвал двойки с различни партньори и накрая е събрал Heckel/м/ с S.aequifasciatus/ж/.

Аз съм че за тези Хекели Жоре че са много инати и трудно се събирали в аквариумни условия и до колкото знам хвърлят хайвер веднъж годишно, но ето че руснака е намерел една пътечка в развитието им .

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #25 : сряда, 30 декември 2009 г., 01:19 ч. »
Първия профил е за хекели, но ще работим и по другите.

Добре, че е Цецо, защото на мен никак не ми е ясно как се правят профилите на рибите. Аз пиша в разказна форма, а той се справя супер с профилите.

По повод гледането на другите разновидности - ако човек умее да гледа хекели, то със сигурност ще се справи и с другите видове. ;)

Неактивен discusite

• Aquaportal експерт
  • Публикации: 127
  • Нас. място: Сoфия
    • discusite.com
« Отговор #26 : сряда, 30 декември 2009 г., 05:33 ч. »

[url=http://discus-skat.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=3]http://discus-skat.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=3[/url]

Това не е размножаване на хекели. Този дискус е много труден и слабопроизводителен. Не знам дали си давате сметка, че 8-12 mS е почти дестилирана вода. А при рН<5 е почти невъзможно да се изгради здрав скелет. Получаването на поколение дори от 20бр е рядкост.
 В случая обаче е комбиниран с кафяв (все тая от коя река) ,които са най-лесни (сините са по-производителни) и най-добри родители.

Неактивен }|{opukc

• Заслужил потребител
  • Patience my friend !!!
    • wild discus
« Отговор #27 : сряда, 30 декември 2009 г., 09:33 ч. »

Абе дивотия си е - всеки ден да правиш вода на 20мкС/см. :tongue2:

Чел съм статията някалко пъти.

Дивите дискуси

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 641
  • Нас. място: Благоевград
« Отговор #28 : сряда, 30 декември 2009 г., 09:52 ч. »
За Хекел дискусите знам, че са размножавани в доста голям по размери аквариум- 900 литра. Аквариума е бил свързан в обща система с друг размножителен аквариум(с по-лесни за размножаване дискуси). Феромоните от тези дискуси са стимулирали Хекелите да хвърлят хайвер.

Неактивен }|{opukc

• Заслужил потребител
  • Patience my friend !!!
    • wild discus
« Отговор #29 : сряда, 30 декември 2009 г., 12:07 ч. »
Боби (discus), имаш ли някакви снимки на твоите хекели, които би ни дал за профила в сайта? Снимките в профила не ми харесват особено, а се твърди, че червения хекел е една от най-красивите диви форми.

Blueface HeckelCross
Дивите дискуси

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.