Рибки > Харацинови (Characinidae)

"Тъмната страна" на Paracheirodon innesi

<< < (2/5) > >>

malomir:
За тези неони ли говорите?

Просто гледайте атерини. ;) Тогава неоните да му мислят.

Виолета:
Цецо... Благодарна съм, че не си заснел клип.

Stas:
Вили, сори, но това са законите на природата! Цялата милост на света е измислена от човека и е социална придобивка, която от време на време изчезва от съвременното общество. Всяка биосистема се стреми към първоначалното си устойчиво биоравновесие.

Виолета:
Стас, в природата атерините не ядат неони, убедена съм. Ако не за друго, поне защото ги делят хиляди километри. Няма защо да показваме какво може да се случи в аквариумите ни, които пък не са чак толкова близо до биоравновесието. Все пак някои хора отглеждат неони и им се радват. Аз съм в това число, както и ти. Иначе всички сме чували историите на някои развъдчици, които са продавали преди години дребни неонки на момчетата с дебели вратове, които в последствие се преобразиха в добре облечени бизнесмени и които имат в просторните си къщи хиляди литри вода и едри хищници в нея.
И нека Цецо да каже - сигурен ли е, че като покаже тази снимка, печели нови фенове на атерините. Аз не съм.
А по въпроса за роднинството - да, и пираните и неоните са харацинови.

malomir:

--- Цитат от: Виолета на четвъртък, 06 май 2010 г., 15:46 ч. ---
И нека Цецо да каже - сигурен ли е, че като покаже тази снимка, печели нови фенове на атерините.
--- Край на цитата ---

Не ми е било това целта Вили. Ако си припомним за какво ставаше въпрос в началото на темата, ще видим, че става дума за явна несъвместимост на рибите в един аквариум. Та целта ми беше да покажа, че същата тази несъвместимост може да има далеч по-лоши последствия отколкото няколко нахапани перки. Ако има хора със слаби сърца да не гледат. Говорим за истински документирани случай, които са част от хобито, независимо дали ни харесва или не. А щом са част от хобито значи мястото им е точно тук.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия