Автор Тема: Нано морски риф  (Прочетено 4305 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен svetoslav_st

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
Нано морски риф
« : сряда, 15 януари 2014 г., 12:08 ч. »
Здравейте, имам един 43 литров аквариум който мисля да го пригодя като нано морски аквариум. Въпросът ми е изобщо става ли за такъв. Гледал съм в други сайтове ,че може да се направи и 10 литров ,дори и по- малък. Също така каква техника ще ми трябва. В момента имам един термометър с терморегулатор ,помпа HQG -500G и външен филтър, осветлението ми е от две пури по 8 вата.

Неактивен dafil

• Активен потребител
  • Публикации: 1 645
  • Нас. място: Пловдив
  • Трендафил Гълъбов
Отг: Нано морски риф
« Отговор #1 : сряда, 15 януари 2014 г., 12:16 ч. »
Аз провеждам един такъв микро експеримент в момента- http://www.aquaportal.bg/forum/vashite-solenovodni-akvariumi/nano-(vse-oshte)proekt/

Неактивен svetoslav_st

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
« Отговор #2 : сряда, 15 януари 2014 г., 12:23 ч. »
Много е хубаво аквариумчето. Помпата която имам сега предполагам ,че е слаба защото не мисля да слагам уейвмейкъри. Скимерът до колкото знам обира хранителните отпадаци- след като имам филтър и помпа която засмуква водата нужен ли ми е скимер.

Неактивен dafil

• Активен потребител
  • Публикации: 1 645
  • Нас. място: Пловдив
  • Трендафил Гълъбов
« Отговор #3 : четвъртък, 16 януари 2014 г., 07:46 ч. »
Разгледай  в Гугъл  какво  има в един "all in one" аквариум  https://www.google.bg/search?q=all+in+one+tank&source=lnms&sa=X&ei=aHDXUqDfNcGp7AbxuIDIAg&ved=0CAgQ_AUoAA&biw=1280&bih=681&dpr=1#q=10+gallon+all+in+one+tank
Това зависи и от обитателите!
Тези 2х8 вата мисля,че няма изобщо да са ти достатъчни (освен ако не гледаш само рибки)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.