Полезно > Въпроси на начинаещи акваристи

Първи аквариум

<< < (2/22) > >>

aquaworld:
 :spam:
--- Цитат от: malomir на четвъртък, 02 юли 2015 г., 23:28 ч. ---
... Само да ти кажа, че тук ще научиш неща, които никой, никога няма да ти каже в магазините...

--- Край на цитата ---

А, Цецо, не така с лошо!  :diablo:
Надявам се, че не сме единствения магазин, в който дават ясна информация защо сферата е всичко друго, но не и аквариум. Със сигурност също знам как се приема това от масовия потребител, и как отиват в първия търговски обект да си закупят точно такъв, най-често в магазини за домашни потреби, където предлагат разнообразие от такива. Вероятно изхождат от факта, че ние не поддържаме сфери и затова им ги разправяме тези..., знам ли. ???

И вчера писах, писах всичкото това, което ти си отговорил на addicted, с други думи, разбира се, но нета изчезна "безкрайно" и поста ми се затри...

Сега по същество...
addicted, ако нямаш приятел с подходящ аквариум да му дадеш рибите, докато осигуриш такъв, пробвай да ги занесеш в магазина, защото няма начин да ги гледаш там, особено за по-дълъг период от време. :ok: Това би било най-разумно в твоя случай.

addicted:
Намерих по голям съд, 40 литра помпа с флейта и 200 литра дебит, грунд и за това ми стигат възможностите. Отивам за една 10 левова масичка от икеа че няма каде да го сложа и го пълня. Ще измия грунда. Въпроса е кога мога да преместя трихогастрите?

malomir:
Това е значително по-добре. Сега ги премести веднага. По-лошо от това да са там, няма накъде. Като предупреждавам, че няма никаква гаранция, че ще оцелеят. Риби не се слагат в новостартиран аквариум.

addicted:
Още не съм го напълнил, но хлора няма ли да ги убие ако веднага ги преместя

addicted:
Напълних го и сега чакам да се темперира водата. Сипах някав препарат на базата на алое вера, който би трябвало да оправя чешмяната вода.Смятам кохато водата се стопли да ги местя.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия