Полезно > Въпроси на начинаещи акваристи
Първи аквариум
aquaworld:
:spam:
--- Цитат от: malomir на четвъртък, 02 юли 2015 г., 23:28 ч. ---
... Само да ти кажа, че тук ще научиш неща, които никой, никога няма да ти каже в магазините...
--- Край на цитата ---
А, Цецо, не така с лошо! :diablo:
Надявам се, че не сме единствения магазин, в който дават ясна информация защо сферата е всичко друго, но не и аквариум. Със сигурност също знам как се приема това от масовия потребител, и как отиват в първия търговски обект да си закупят точно такъв, най-често в магазини за домашни потреби, където предлагат разнообразие от такива. Вероятно изхождат от факта, че ние не поддържаме сфери и затова им ги разправяме тези..., знам ли. ???
И вчера писах, писах всичкото това, което ти си отговорил на addicted, с други думи, разбира се, но нета изчезна "безкрайно" и поста ми се затри...
Сега по същество...
addicted, ако нямаш приятел с подходящ аквариум да му дадеш рибите, докато осигуриш такъв, пробвай да ги занесеш в магазина, защото няма начин да ги гледаш там, особено за по-дълъг период от време. :ok: Това би било най-разумно в твоя случай.
addicted:
Намерих по голям съд, 40 литра помпа с флейта и 200 литра дебит, грунд и за това ми стигат възможностите. Отивам за една 10 левова масичка от икеа че няма каде да го сложа и го пълня. Ще измия грунда. Въпроса е кога мога да преместя трихогастрите?
malomir:
Това е значително по-добре. Сега ги премести веднага. По-лошо от това да са там, няма накъде. Като предупреждавам, че няма никаква гаранция, че ще оцелеят. Риби не се слагат в новостартиран аквариум.
addicted:
Още не съм го напълнил, но хлора няма ли да ги убие ако веднага ги преместя
addicted:
Напълних го и сега чакам да се темперира водата. Сипах някав препарат на базата на алое вера, който би трябвало да оправя чешмяната вода.Смятам кохато водата се стопли да ги местя.
Навигация
Преминаване към пълната версия