Соленоводна акваристика > Соленоводни аквариуми

Нов соленоводен рифов аквариум 52 литра

(1/4) > >>

Steliyan Ivanov:
До сега все съм имал пасажни сладководни рибки.Искам помощ, за да си създам соленоводен аквариум. Искам да ми предложите видове и да ми кажете как се гледат, моля. Искам да знам за обурудването.
Искам да имам Calcinus Elegans.

trex700e:
Здрасти,
не съм най-големия специалист, но ще ти напиша как аз виждам нещата:
В момент аквата ми представлява точно това, което си описал-два рака отшелника, камъни и малко пясък.
Ако само това ще гледаш плюс някой друг мек корал не ти трябва кой знае какво.
1. Камъни - 2-3 кила -някой жив и останалите бейс рок, като гледаш да са максимално качествени.
2.Филтър окачаем (нямаш съмп предполагам) - изборът е страшно малък, но примерно ехайм окачаем размер 200 ще ти е ок.
3.Пълнеж-Seachem matrix на сийхем всичко им е боклук, само това става за нещо. Активен въглен в чорапче.
4.Сол-избор много тук, но освен на Сера и Сийхем, останалите са ок.
5.Начин да набиваш много кислород в системата-варианти много и ще измислиш някой, но примерно дървено камъче с въздушна помпа е ок.
6. На този размер на аквата - течение трябва-уейв мейкър примерно Джебао Bw4, Sicce stream nano,
 или някой пауър хед това е евтиния вариант
7. Коректен нагревател.
8. малко пясък за рифов аквариум.
9.(но не по важност) адеквтно осветление

3 са ти основните неща, които трябва да си осигуриш-точна и постоянна температура, много кислород в системата, точно доливане на изпарена вода че да не се променя солеността.

В такива съдове ти си скимера и правиш ли си редовна смяна на вода и не товариш ли системата с животни няма и да ти дотрябва.

Това е в общи линии.

trex700e:
Неща, които са направени с подобно оборудване:

! No longer available

Steliyan Ivanov:
Точно това искам, благодаря. НЕ виждам изображението.

trex700e:

Морската акваристика не е като сладководната - дори и живот само от живите камъни е толкова разнообразен и интересен, че докато зрее аквариума това са достатъчни обитатели, без да му писне на човек.

А въпреки, че се е насадило мнението, че е адски трудното нещо и адски многото средства-може би е било така преди време, така е и сега ако искаш да гледаш трудни екземпляри, но за нещо по-леко, можеш да се вместиш в елементарен бюджет. Примерно на този размер, спокойно можеш да си гледаш 1 риба клоун, някакви скариди и различни нано обиттели. Полагат ли се стандартните грижи, всичко е наред.

То и нано скимер, не че е кой знае каква скъпотия-70-100 лева е нов доказан, че работи "аквамедик", но изобщо не е необходим в съдове, като нашите с никакво натоврване.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия