Автор Тема: Лечение на бактериални инфекции в аквариума  (Прочетено 38447 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Нас. място: София
  • Станислав Бояджиев
Отг: Лечение на бактериални инфекции в аквариума
« Отговор #15 : вторник, 20 декември 2011 г., 08:24 ч. »
Наскоро отново лекувах с Furanol-2. Отново добър резултат. Да, малко си е хамалогия цялата процедура, но когато имаш скъпи риби си заслужава. Срещу бактериални инфекции е доста ефективен този препарат.

Виж, както каза Райко, за хексамита (дупките по главите на дискусите) явно няма да стане.

Неактивен Julyan

• Активен потребител
  • Публикации: 112
« Отговор #16 : вторник, 13 март 2012 г., 09:09 ч. »
Стас, откъде купуваш Furаnоl-2?

Как се ползва нистатинът, метиленовото синьо и JBL Punktol?

Имам сомче, което изглежда така, както е снимал колегата /аз не мога да снимам моето, крие се в едно ново керамично пънче, купено специално за него/:
http://borisovsve.snimka.bg/animals/ancitros.657914.26493241

Така е откакто го взехме, горе- долу, от 3 месеца. Понякога цветът е изцяло тъмен, понякога изглежда на такива големи петна. Иначе се храни, плува, обожава да се крие в новата си къща и да залепва с главата надолу. Не знам дали става въпрос за бактериална инфекция. Понятие нямам нормално ли е и каква е причината. Другите /анцитрус и калихт/ нямат такива петна. Освен петната няма други проблеми. Не се чеше по растенията или камъните.

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #17 : вторник, 13 март 2012 г., 13:29 ч. »
Според мен й няма нищо на рибката. Такива петна или по-точно обезцветяване могат да се появят по ред причини - качество на водата, стрес...
Ти си знаеш какви са условията в аквариума, но щом рибката е така от 3 месеца - не виждам причини за тревога. Просто наблюдавай какво й е поведението.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Julyan

• Активен потребител
« Отговор #18 : вторник, 13 март 2012 г., 14:40 ч. »
Благодаря, Виолета. Сравнявам я с другия анцитрус, него го взехме бебе, сега е станал четворен. Той си е тъмен на бели точки, като по каталог изглежда. А големият е на такива големи петна, които, на това отгоре, се променят по размер и наситеност. Не съм чела за такова обяснение, затова попитах тук.

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
  • Нас. място: гр.София
    • Аква свят
« Отговор #19 : вторник, 13 март 2012 г., 15:02 ч. »
Анциструсите стават на такива петна, когато са подтискани или стресирани, но в никакъв случай не е признак на болест. :) Ако няма укритие е добре да му направиш някакво, като порастнат обичат да се крият.
..

Неактивен Julyan

• Активен потребител
« Отговор #20 : вторник, 13 март 2012 г., 15:07 ч. »
В събота му купих специално керамичен пън, кух е отвъртре. Забелязахме, че той, специално, непрекъснато се крие зад нагревателя. Малкият си има една слюда на дупки и се вре там, първи си я бе заплюл. Калихтът си ляга на някой камък, на широките листа на анубиаса, а този, големият, с петната- зад нагревателя. Когато поставихме въпросното пънче той веднага си го хареса и се навря. Сега е там трети ден, излиза, като пусна манджа /веднага надушва/, лапа и скорострелно се прибира. Може би пък от това да е имал нужда... Ще си го следя. Дано да не ми е болен, че си го обичам.

Неактивен Ianko

• Регистриран потребител
  • Публикации: 4
« Отговор #21 : събота, 26 май 2012 г., 08:56 ч. »
Някой знае ли, дали Furanol-2 е опасен за охлювите в аквариума?
И дали е ефикасен за ихтио?

Неактивен Дилян

• Регистриран потребител
  • Публикации: 14
  • Нас. място: Варна/Девня
« Отговор #22 : четвъртък, 30 април 2020 г., 15:46 ч. »
Здравейте, трябва ми съвет! В аквариума с малките рибки / хелерчета/ има ....предполагам някаква бактериална болест. рибките все  търсят да се отъркат в пясъка в черупки на охлюви и т.н. Бях добавял сол, но не помогна. Много от малките умират. Гледах тялото на една умряла рибка с лупа - нищо не се вижда.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.