Здравейте ,
от няколко месеца чета във форума и се информирам по интересните за мен теми, сайта и форума са много добри и има много полезни неща-само да има човек време да чете, а то минава неусетно...
Но сега пиша по повод проблем, който май сам си създадох и ако е възможно да ми помогнети със съвети:
В четвъртък 23.09. смених около 35-40 % от водата в аквариум с 8-10 бр. хелери + 7-10 малки и 2 анциструса.
Водата е от кладенец, който и друг път съм ползвал, но този път не я оставих да се темперира и температурата падна за 15 -те минути в които я подменях от 28 на 21-22 градуса.
Няколко дни ме нямаше и когато в понеделник, 26.09 храних рибките забелязах, че не са добре-всички плуваха със свити перки и някак по-унило като болни. Изчаках няколко часа и след наблюдение според мен нещо не е добре в аквариума.
Аквариума е малко пренаселен, доста залесен-валиснерия и криптокорина и отгоре доста роголистник, с вътрешен филтър Акваел фан 2, осветление слабо-пура 10 Вт.
Аквариума е 75 л. стартиран август 2010г, лекувал съм веднъж ихтио през април 2011, не са внасяни нови рибки и растения последните два месеца.
Не знам и дали тук трябва да пиша...
Дали е някакво натравяне или от стрес при смяната на водата с промяна в температурата?