Автор Тема: Проблеми в аквариума? Споделете тук.  (Прочетено 91824 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен milena zhekova

• Регистриран потребител
  • Публикации: 6
Отг: Проблеми в аквариума? Споделете тук.
« Отговор #30 : сряда, 25 май 2011 г., 21:08 ч. »
ТАКА 70 л ми е аквариума без филтър е има помпичка а температурата е 25

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 916
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #31 : сряда, 25 май 2011 г., 21:10 ч. »
Сменяш ли вода, колко и на колко време?

Неактивен milena zhekova

• Регистриран потребител
  • Публикации: 6
« Отговор #32 : сряда, 25 май 2011 г., 21:11 ч. »
Сменям 1/3-та всяка седмица и  цялата  на месеца 2 пъти

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 916
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #33 : сряда, 25 май 2011 г., 21:17 ч. »
Ето причината: Никога не се сменя цялата вода. В момента нямаш никакъв изграден азотен цикъл. Абсолютно нормално е рибите да се стресират и да умират.

Неактивен Динко

• Активен потребител
  • Публикации: 66
  • Нас. място: Сливен
« Отговор #34 : петък, 22 юли 2011 г., 22:18 ч. »
Преди около два месеца в аквариумът ми се появиха водорасли (еленови рога)след което започнаха да се сгъстяват  и да растат навсякъде.Осветлението ми е 0.5w/л и го държах по 10ч(което явно е една от причините да се появят) след което го намалих на 4ч.определено растежът им намаля значително но забелязвам че пак се появяват нови макари много малки-явно си растът но много бавно.Въпросът ми е как да се оттарва от тях?Аквариумът ми е 40л.

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 760
  • Нас. място: София
    • Sciaenochromis fryeri, Placidochromis milomo
« Отговор #35 : петък, 22 юли 2011 г., 22:47 ч. »
Привет, аз съм най неподходящия човек , който да ти дава съвети, но на теория знам , това се появява при амоняк и амонии. Друго е да имаш загниващи треви в аквариума.
Изрязваш до здраво и сменяш вода редовно. За тъмното не знам дали помага .

Неактивен mastermind

• Регистриран потребител
  • Публикации: 10
« Отговор #36 : четвъртък, 18 август 2011 г., 12:02 ч. »
здравейте ,

купих си неони онзи ден от пазара и както Винаги имат проблеми :)

забелязах на 2 от рибките някакви безцветни петна .. (т.е. на места по тялото на рибката все едно няма цвят)

съмнява ме да не са гъбички някакви  рибките си плуват нормално иначе , хранят си се....  и се чудя гъбички ли са или просто са се били и са им паднали няколко люспи от тялото ...

ето и1 снимка... щтраках 20  ама от тях само на тази се хвана горе долу 1 от рибите хаха :))

разполагам с мелахитово зелено а до колкото знам с него също може да се лекуват гъбички но преди да почна да си тровя аквариума искам да съм сигурен какво е това.. и има ли смисъл изобщо да го разбърквам

пп: Аквариума е 40 Л в него има 10 неона 1 анциструс албинос и 3 4 бебета гупи останали от преди
растителността е валиснария , няколко егерии  температурата е 25 26, 27 в жегите осветеление 1 ват на литър горе-долу се пада май ... гролукс 15 вата + дневна светлина 15 вата , грунда ми е  нов от онзи ден преди да купя рибките

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
  • Нас. място: гр.София
    • Аква свят
« Отговор #37 : четвъртък, 18 август 2011 г., 12:10 ч. »
Не бързай да лекуваш, преди да имаш точна диагноза.
Изчакай появата на сигурни признаци, може да са стресирани или пострадали по време на транспортирането.
Иначе гъбичките изглеждат като памук, не е просто бледо петно.

Неактивен mastermind

• Регистриран потребител
  • Публикации: 10
« Отговор #38 : четвъртък, 18 август 2011 г., 12:20 ч. »
определено не е като памук... просто все едно няма люспа на това място ... ама няма да ги тровя за сега :)

ще изчакам ако се прояви и по други рибоци...

сега разгледах 1 стара тема в която  автора е снимал неонка със подобни петна по тялото ... качвам я тук за да видите за какво иде реч

отделих ги 2-те рибки.. обаче сега какво да ги правя.... те така могат да си живеят отделени бая време като гледам... нищо им няма просто имат няколко безцветни петна по тялото ... ядат си.. плуват си... ..

Неактивен oriocenter

• Активен потребител
  • Публикации: 92
  • Нас. място: гр. В. Търново/Габрово
« Отговор #39 : сряда, 28 септември 2011 г., 13:46 ч. »
Здравейте ,
от няколко месеца чета във форума и се информирам по интересните за мен теми, сайта и форума са много добри и има много полезни неща-само да има човек време да чете, а то минава неусетно...
Но сега пиша по повод проблем, който май сам си създадох и ако е възможно да ми помогнети със съвети:
В четвъртък 23.09. смених около 35-40 % от водата в аквариум с 8-10 бр. хелери + 7-10 малки и 2 анциструса.
Водата е от кладенец, който и друг път съм ползвал, но този път не я оставих да се темперира и температурата падна за 15 -те минути в които я подменях от 28 на 21-22 градуса.
Няколко дни ме нямаше и когато в понеделник, 26.09 храних рибките забелязах, че не са добре-всички плуваха със свити перки и някак по-унило като болни. Изчаках няколко часа и след наблюдение според мен нещо не е добре в аквариума.
Аквариума е малко пренаселен, доста залесен-валиснерия и криптокорина и отгоре доста роголистник, с вътрешен филтър Акваел фан 2, осветление слабо-пура 10 Вт.
Аквариума е 75 л. стартиран август 2010г, лекувал съм веднъж ихтио през април 2011, не са внасяни нови рибки и растения последните два месеца.
Не знам и дали тук трябва да пиша...
Дали е някакво натравяне или от стрес при смяната на водата с промяна в температурата?
Fan of Ronnie James Dio

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
    • Аква свят
« Отговор #40 : сряда, 28 септември 2011 г., 15:15 ч. »
По-скоро стрес от рязката смяна на температурата е.
Наблюдавай да не се отключи някой ихтиофтириус, защото той плъзва точно в такива моменти - стрес и ниска температура. :ok:

Неактивен oriocenter

• Активен потребител
« Отговор #41 : сряда, 28 септември 2011 г., 15:43 ч. »
Благодаря за бързия отговор! Ако е ихтиофтириус - с нистатин 1 табл. на 25 л вода  2 дни и после 50 % подмяна на вода или друго препоръчваш?

Fan of Ronnie James Dio

Неактивен oriocenter

• Активен потребител
« Отговор #42 : сряда, 28 септември 2011 г., 15:55 ч. »
Аквауърлд,
благодаря още веднъж-ихтио е, защото извадих два хелера за да ги преместя в аквариум без рибки, който подготвям за едни скаларии - за да проверя как ще се чувстват във вода с др. параметри и като ги разгледах отблизо в бурканче забелязах белите точки. Целите са обсипани с много дребни бели точки, не бях ги забелязал в аквариума.
Започвам с нистатин, тъй като само него имам в наличност.
Благодаря още веднъж !
Fan of Ronnie James Dio

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
    • Аква свят
« Отговор #43 : сряда, 28 септември 2011 г., 16:01 ч. »
Започвай с каквото имаш под ръка.
Хванал си го навреме и се надявам да няма жертви.
Успех!

Неактивен oriocenter

• Активен потребител
« Отговор #44 : четвъртък, 29 септември 2011 г., 17:50 ч. »
Здравейте,
за съжаление вероятно съм закъснял с лечението или съм го объркал! Вчера сложих 3 табл. нистатин на 75 л вода и повиших температурата до 31-32 градуса и днес сутринта имаше един умрял мъжки хелер. Сутринта долях малко вода около 4 л. и добавих още 3 табл. нистатин, като изключих нагревателя и постепино температурата спадна до 28 градуса и там стои. До сега жертвите са 4 големи мъжки хелера, две малки и един женски воален е с опадала опашка.Ако смятате, че съм объркал нещо с лечението пишете...
Fan of Ronnie James Dio

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.