Автор Тема: Проблеми в аквариума? Споделете тук.  (Прочетено 91993 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Penta

• Активен потребител
  • Публикации: 398
Отг: Проблеми в аквариума? Споделете тук.
« Отговор #90 : вторник, 18 септември 2012 г., 20:24 ч. »
Не знам какво си се опитал да покажеш, хората се надяват на снимка, но това е линк към тъпа музика в youtube.

Неактивен Don_Diego

• Активен потребител
  • Публикации: 44
« Отговор #91 : вторник, 18 септември 2012 г., 20:33 ч. »
Аз не виждам нито снимка, нито линк за музика в предния си пост

Неактивен Penta

• Активен потребител
  • Публикации: 398
« Отговор #92 : вторник, 18 септември 2012 г., 20:43 ч. »
[img http://www.youtube.com/watch?v=nDqCxXmSRJo /img]
Тази гадост дори ми запушва филтрите  :sorry:
С какво да я третирам, че да я разкарам но и да не батисам останалите рибки (лятото поради големите жеги имах сериозни загуби на рибоци  :cry1: )
В момента в аквариума има 2 трихогастера и 1 калихт. Утре ако приключа по-рано работа мисля да ходя да взема дънни рибки - предложете някакви, които ще чистят добре. Също и препарати да го разкарам това нещо.

Аз виждам :(

Неактивен gnsngs

• Регистриран потребител
  • Публикации: 1
« Отговор #93 : четвъртък, 27 септември 2012 г., 22:25 ч. »
Мнаого се извинявам, че се присъединявам към тази тема но и моята Гупа лежи огъната на дъното като лък.
Аквариума е 30л. вътре бяха 2 хелера, 2 Hoplosternum thoracatum, 1 Puntius titteya, 1 женска Гупа и болната мъжка Гупа. Гупите са на 1(2) месец.
Казвам бяха защото извадих 2 Hoplosternum thoracatum, 1 Puntius titteya и ги сложих в малкия 10л. аквариум.
И в двата аквариума има потопяеми помпи. В големия помпата е със активен въглен.
Растения в двата са живи водорасли. В големия са с едри листа и с дребни (не знам точните им наименования(все още)).
В големия аквариум водата е чиста престояла 48часа само с помпа и водорасли, преди слагането на рибите, като първоначално сложих само Хелерите и Гупите за 1 седмиця е след като нямаше проблеми добавих и тримата "глупаци".
Но като видях гърчещата се гупа тази вечер смених 1/3 вода с чиста от чешмата поради липса на престояла и махнах 2 Hoplosternum thoracatum, 1 Puntius titteya от аквариума. :crazy:
Незнам какво да правя!!!!

Неактивен otli4nikat2

• Активен потребител
  • Публикации: 70
  • Нас. място: Франкфурт-Русе
  • маимуно мръсна
« Отговор #94 : петък, 09 ноември 2012 г., 20:06 ч. »
Направо на въпроса ...по описание на сина ми ...нямам възможност да погледна аквариума в момента....та на въпроса.Трихогастер на който от гушата му излиза ...бежов конец ...расте до известна дължина и се къса и после пак така....доста бързо все едно излизат фекалии,но почти нонстоп ...но под главата ...не вижда да се движат за да е паразит но на дъното на аквариума имало много вече. нямам и снимки :sadnew:
НЕЩАТА НЕ ВИНАГИ СА ТАКИВА, КАКВИТО ИЗГЛЕЖДАТ

Неактивен Totti868

• Регистриран потребител
  • Публикации: 15
« Отговор #95 : събота, 24 ноември 2012 г., 09:53 ч. »
Рибите седят по повърхносста и вс еедно не им достига въздух.Какво може да им има?Как да постъпя?Скоро лекувах с малахитово зелено.Възможно ли е да съм предозирал и да съм уморил някой полезни бактерии

Неактивен camelasign

• Регистриран потребител
  • Публикации: 1
« Отговор #96 : неделя, 07 април 2013 г., 13:27 ч. »
Здравейте, абсолютно начинаещ съм с аквариумите и рибите. Имаме аквариум 40л с  15 гупи, 5 сомчета и 2 молинезии. Водата в него винаги е леко мътна, през ден сменям 15-20% от нея с чиста, но не помага. Филтъра е sunsun HJ-532, изправен е, работи, почиствам го веднъж седмично само с хладка вода. Какво ще ме посъветвате да направя( прикачил съм снимка на аквариума) Рибите иначе си се чустват добре, пъргави са, хранят се с желание, нямат видими болести...

Неактивен filippo_33

• Регистриран потребител
  • Публикации: 11
« Отговор #97 : понеделник, 30 декември 2013 г., 14:00 ч. »
Здравейте,имам проблем в аквата 140л. 3х18В осветление(гролукс,аквастар,865)светят по 8ч на ден.Та купих си растения (лимонче и микрозорум)и лекарство на тетра за ихтио (светлозелен стана аквариума като го сложих.В аквариума има и явански мъх,роголистник, лудвигия,егерия и водна леща.2хелера,5 молиенезии,3гупи,1 калихт,1фосилис,1 коридрадос,3 кардинала,малко планорбиси и 1 ампулария.Засадих новите растения,окасттрих роголистника защото много расте,като махнах старите и оставих само върховете.Сложих лекарството по дозировка както пише, засилих температурата 29.5гр. и след 24ч. от роголистниците останаха само стеблата.Всичките листенца на роголисника бяха изпадали,както и половината листа на лудвигията.първо набедих ампуларията,но бяха много растения и неможе тя да ги е опостушила всичките,а и листата са по дъното и смукатела на филтъра.Роголистника ми хващаше като прах,като го разклатех и тя се разсейва.Не слагам тор за растенията,а може би това да ми е проблема,или пък лекарството,но доколкото знам не вреди на растенията.При смяна на водата слагам готварска сол,вече разбрах че не трябва.

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #98 : понеделник, 30 декември 2013 г., 17:11 ч. »
Не знам какво точно е лекарството, има вероятност да е от него. Но специално роголистника мога да кажа, че също не обича много висока температура, може да е съвкупност от двата фактора. Иначе това е типичната смърт на роголистника, като почне да не му изнася, буквално се разпада.

Неактивен germanteam

• Активен потребител
  • Публикации: 209
  • Нас. място: София
    • FB
« Отговор #99 : вторник, 25 февруари 2014 г., 19:27 ч. »
Здравейте, реших да питам тук,защото се хванах в чудо ... Аз ли си въобразявам, но едната ми гупа ... ПОЗЕЛЕНЯВА ... Дано не е така ... Прочетох само, че може да е зелена еуглена и за това ви питам. И другото, което е се образуват нещо като пяна в ъглите на аквариума и около роголистника, където стига да нивото на водата, ако ме разбирахте .. И трето и последно под анубиаса има мехурчета въздух май и дали е нормално тва ?
Мерси, предварително!
Поздрави!

Неактивен Baxi

• Регистриран потребител
  • Публикации: 3
« Отговор #100 : вторник, 04 март 2014 г., 14:56 ч. »
Здравейте, аз съм собственичка на  50л аквариум, в който обитават  3бр -тернеции 5бр-данио 8бр-об.неонки 1бр-отоцинкус и 1 бр.-анциструс. Има вътрешна помпа хайлеа, нагревател, осветление 24W, помпичка за въздух. Водната флора на екосистемата е представена от: лимонче, бакопа, явански мъх, ехинодорус , кардамин лирата, лудвигия, кладофора (Маримо топки) и нещо като лимнофила акватика /не съм сигурна/.  Напоследък имам чувството, че се е пренаторила системата, тъй като рибите са много за този обем аквариум и използвам тор на хапчета с период на разпад 14 дни. Листата на растенията стават на дупки. Предполагам, че и светлината  е силна, защото се образуват зелени нишковидни водорасли, но и кафяви има по яванския мъх, малко съм объркана. Първо ми умряха 2 отоцинкуса, купих 2 още и 2 молинезии, за да се справя с нишковидните водорасли, но за съжаление  от новата покупка остана само единия отоцинкус . След като реших, че има амоняк в повече  оставих рибоците гладни няколко дни  и им смених водата с по 30% в два поредни дни  после на 6-тия ден. Като че ли се  закрепи системата, даниото вече не стои  само в най-горния пласт на водата, а плува навсякъде. Бихте ли ми казали дали наистина  се получават от пренаторяване дупките по листата най вече на лудвигията, която се изроди  с по-фини стъбла и малки листа и оплешивя?  Лимнофила /ако е такава/ от своя страна почти загина остана съвсем дребна като джудже, големите стъбла изгниха , но се появиха свежи дребни стебълца. Бихте ли ми казали дали наистина е прекалена силна светлината, за този аквариум? Друг също притеснителен въпрос за мен е появата на някакъв израстък на долната устна на едната тернеция той е черен, моля помогнете. Дали не е нормално  при тернециите да имат черно удебеляване на долната устна /някакъв половдиморфизъм/? Чудя се дали да не махна няколко от неонките и даниото и да взема още отоцинкуси и молинезии? Моля дайте съвет.

Неактивен miroki

• Активен потребител
  • Публикации: 676
  • Нас. място: Варна
« Отговор #101 : вторник, 04 март 2014 г., 21:02 ч. »
Здравей,
не разбрах на колко време е системата?
Нови растения винаги растат добре до изчерпване на наличните запаси.
И после залиняват, ако ги няма.
Изработка на уеб сайт за всеки: http://www.sitemiroki.net
Всичко за ездата: http://www.nomadendurance.eu

Неактивен Baxi

• Регистриран потребител
  • Публикации: 3
« Отговор #102 : сряда, 05 март 2014 г., 09:59 ч. »
Извинете за пропуска. Системата е ре-стартирана края на ноември  2013г. Аквариума го закупих на втора употреба. Подменила съм керамиката и гъбата в помпата. Стария грунд го пропарих, тъй като  беше още мокър от стария собственик, на който му били умрели златните рибки. Грундът е малко едър за това купих  грунд с по-ниска фракция и ги смесих. При стартирането добавях полезни бактерии на всяка  смяна на водата.

Неактивен otli4nikat2

• Активен потребител
  • Публикации: 70
  • Нас. място: Франкфурт-Русе
  • маимуно мръсна
« Отговор #103 : понеделник, 26 май 2014 г., 22:52 ч. »
Здравейте, аз съм собственичка на  50л аквариум, в който обитават  3бр -тернеции 5бр-данио 8бр-об.неонки 1бр-отоцинкус и 1 бр.-анциструс. Има вътрешна помпа хайлеа, нагревател, осветление 24W, помпичка за въздух. Водната флора на екосистемата е представена от: лимонче, бакопа, явански мъх, ехинодорус , кардамин лирата, лудвигия, кладофора (Маримо топки) и нещо като лимнофила акватика /не съм сигурна/.  Напоследък имам чувството, че се е пренаторила системата, тъй като рибите са много за този обем аквариум и използвам тор на хапчета с период на разпад 14 дни. Листата на растенията стават на дупки. Предполагам, че и светлината  е силна, защото се образуват зелени нишковидни водорасли, но и кафяви има по яванския мъх, малко съм объркана. Първо ми умряха 2 отоцинкуса, купих 2 още и 2 молинезии, за да се справя с нишковидните водорасли, но за съжаление  от новата покупка остана само единия отоцинкус . След като реших, че има амоняк в повече  оставих рибоците гладни няколко дни  и им смених водата с по 30% в два поредни дни  после на 6-тия ден. Като че ли се  закрепи системата, даниото вече не стои  само в най-горния пласт на водата, а плува навсякъде. Бихте ли ми казали дали наистина  се получават от пренаторяване дупките по листата най вече на лудвигията, която се изроди  с по-фини стъбла и малки листа и оплешивя?  Лимнофила /ако е такава/ от своя страна почти загина остана съвсем дребна като джудже, големите стъбла изгниха , но се появиха свежи дребни стебълца. Бихте ли ми казали дали наистина е прекалена силна светлината, за този аквариум? Друг също притеснителен въпрос за мен е появата на някакъв израстък на долната устна на едната тернеция той е черен, моля помогнете. Дали не е нормално  при тернециите да имат черно удебеляване на долната устна /някакъв половдиморфизъм/? Чудя се дали да не махна няколко от неонките и даниото и да взема още отоцинкуси и молинезии? Моля дайте съвет.

Смени си грунда много е едър .И за рибката ми прилича на някакво нараняване . Виж какво ще ти кажат и другите колеги .
НЕЩАТА НЕ ВИНАГИ СА ТАКИВА, КАКВИТО ИЗГЛЕЖДАТ

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 916
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #104 : вторник, 27 май 2014 г., 03:35 ч. »
Този грунд не става за отглеждане на растения. Нищо чудно, че растенията линеят. В началото си има някаква инерция но после, нямаш ли подходяща среда, става кофти. За тернецията нямам мнение. Само да ти кажа, че тези риби са стадни и трябва да се отглеждат в пасаж от поне 7-10 рибки.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.