Автор Тема: Проблеми в аквариума? Споделете тук.  (Прочетено 92795 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен elina_dd

• Регистриран потребител
  • Публикации: 14
  • Нас. място: Русе
Отг: Проблеми в аквариума? Споделете тук.
« Отговор #75 : неделя, 22 април 2012 г., 10:24 ч. »
Stas- отговарям веднага
Смяната на вода с престояла ли правите? - Да, поне 2 дни престоява в 3 туби по 10л.
Каква част от водата сменяте или я сменяте изцяло? - почти 1/3 на 100л. аквариум
Какво е pH-то в аквариума? Твърдост на водата? - несме ги мерили досега  :-[  ( препоръчайте какви тестове да си вземем? )
Температура? - 26 градуса
Колко често храните и с какво? - веднъж дневно ( обикновенно вечер ) редовно пропускат хранения през почивните дни. В момента са с люспи Супервит на Тропикал и от време на време Glasswarm ( замразени )

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Нас. място: София
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #76 : понеделник, 23 април 2012 г., 01:08 ч. »
Значи всичко изглежда наред.
Или е много ниско pH-то, или и аз не знам.

Неактивен elina_dd

• Регистриран потребител
« Отговор #77 : понеделник, 23 април 2012 г., 15:15 ч. »
Значи всичко изглежда наред.
Или е много ниско pH-то, или и аз не знам.

препоръчайте какъв тест да си купя, за да проверя параметрите на водата? - рибките от снимките вече не са живи, но да запазя положението поне с другите  :hmm:

Неактивен MakiZa

• Активен потребител
  • Публикации: 28
« Отговор #78 : вторник, 24 април 2012 г., 10:25 ч. »
препоръчайте какъв тест да си купя, за да проверя параметрите на водата? - рибките от снимките вече не са живи, но да запазя положението поне с другите  :hmm:

Аз съм с едни лентички на "JBL"- easy test.
Между другото,ти хубаво сменяш водата но сифонираш ли от време на време грунда в дълбочина?
Аз заради такава грешка изтребих едно стадо риби.

Неактивен elina_dd

• Регистриран потребител
« Отговор #79 : вторник, 24 април 2012 г., 14:31 ч. »
Аз съм с едни лентички на "JBL"- easy test.
Между другото,ти хубаво сменяш водата но сифонираш ли от време на време грунда в дълбочина?
Аз заради такава грешка изтребих едно стадо риби.

Аз не го чистех аквариума - с това се занимава мъжа ми ( но най-вероятно ще се заема скоро ). Разкажи по-подробно как да го сифонирам ( виждам го, че той обира от повърхноста на грунда мръсотията ) , трябва да се разрови някак ли?
А се захванах с всичко това в момента, защото на него, когато не му се получат нещатата, както той иска и се отказва  :-[ В момента аз подхванах рибките и да видим докъде ще стигна.
Забелязах, че единия Трихогастер е отслабнал много - дали и с него ще се сбогувам  :(

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #80 : сряда, 25 април 2012 г., 12:28 ч. »
Бих препоръчал да се обърнете към магазин Аквасвят или по-конкретно към Петя (aquaworld). Тя ще ви препоръча подходящи тестове.

Неактивен elina_dd

• Регистриран потребител
« Отговор #81 : сряда, 25 април 2012 г., 17:54 ч. »
Бих препоръчал да се обърнете към магазин Аквасвят или по-конкретно към Петя (aquaworld). Тя ще ви препоръча подходящи тестове.

Къде е този магазин? Незнам, защо не се вижда в профила ми, но съм от Русе  :-[

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #82 : сряда, 25 април 2012 г., 19:04 ч. »
Да, наистина не се вижда - може би не е посочено.
Можете да пишете на потребител aquaworld, за да ви препоръча някакви тестове. Аз последно използвам тези на JBL, но вероятно има и други подходящи.

Неактивен Franky

• Активен потребител
  • Публикации: 413
« Отговор #83 : вторник, 01 май 2012 г., 23:15 ч. »
Искам да попитам дали е нормално да се скапва буквално валиснерията в аквариум стартиран от 5 дни ? Аквариума е 65л(вода)  и първоначално свети с една енергоспестяваща лампа от 9 вата - от утре ще стане 15вата.
Също в него има микрозорум  и още едно растение на което не се сещам за умето му .
Микрозорума започна да почернява леко по краищата на листенцата. През 4 дни ще се сменя по около 15-18литра с престояла вода (вече веднъж се смени) и така до 3-тата седмица.

И да не правя друга тема - 1 или 2 пури от по 15вата да сложа ?
Или диодно  за да мога да изключвам някои от лентите ако е силно осветлението ? Като това е с тенденция след време постепенно да се понапълни с растения .

Неактивен tomatomov197

• Активен потребител
  • Публикации: 578
  • Нас. място: Варна
« Отговор #84 : вторник, 01 май 2012 г., 23:47 ч. »
Искам да попитам дали е нормално да се скапва буквално валиснерията в аквариум стартиран от 5 дни ? Аквариума е 65л(вода)  и първоначално свети с една енергоспестяваща лампа от 9 вата - от утре ще стане 15вата.
Също в него има микрозорум  и още едно растение на което не се сещам за умето му .
Микрозорума започна да почернява леко по краищата на листенцата. През 4 дни ще се сменя по около 15-18литра с престояла вода (вече веднъж се смени) и така до 3-тата седмица.

И да не правя друга тема - 1 или 2 пури от по 15вата да сложа ?
Или диодно  за да мога да изключвам някои от лентите ако е силно осветлението ? Като това е с тенденция след време постепенно да се понапълни с растения .

С 2по 15 вата ще е добре осветено . Има и много условности като това какви са лампите , колко е висок аквариума и какви са растенията , но само 15 вата е малко .

Неактивен Franky

• Активен потребител
  • Публикации: 413
« Отговор #85 : сряда, 02 май 2012 г., 16:00 ч. »
   С 2по 15 вата ще е добре осветено . Има и много условности като това какви са лампите , колко е висок аквариума и какви са растенията , но само 15 вата е малко .

Единия ми вариант е с 2 по 15 на Haleq - Tropical red i marine blue - като ако са силни първоначално може първо едната да свети няколко часа , след това другата докато се развият добре растенията.
А другия - днес ще отскоча до Виолета да видя какви пари ще излезе лед осветлението

Неактивен Don_Diego

• Активен потребител
  • Публикации: 44
« Отговор #86 : понеделник, 17 септември 2012 г., 22:28 ч. »
От няколко дни имам ядове с аквариума  :(

Появи се нещо като гъба, из цялото дъно е, прикрепено към камъните от грунда. Бяло е и прилича на сопол  ??? .
Веднъж вече вадих всичкия грунд и го третирах с калиев перманганат (после го измих идеално) и го върнах в аквариума, но от 2 дни отново се появи тая гадост и превзе дъното за часове. Какво е точно и как да го третирам - лекарства, нов грунд или цялостно почистване на аквариума (това най- не ми се прави, че ще отнеме много време). Аквариума се филтрира от 2 помпи - едната е с активен въглен и онези бели кръгли камъчета дето обогатявали водата + гъба, другия е ситна гъба + UV лампа.
Давайте предположения какво е и как да го разкарам, че ми убива желанието да се занимавам с аквариума  :(

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #87 : вторник, 18 септември 2012 г., 12:46 ч. »
Дай някаква снимка да видим тоя сопол.  :) Имаш ли някакви дънни рибки?

Неактивен criminal

• Активен потребител
  • Публикации: 160
  • тежко се живее сред глупци
« Отговор #88 : вторник, 18 септември 2012 г., 13:11 ч. »
От няколко дни имам ядове с аквариума  :(

Появи се нещо като гъба, из цялото дъно е, прикрепено към камъните от грунда. Бяло е и прилича на сопол  ??? .
Веднъж вече вадих всичкия грунд и го третирах с калиев перманганат (после го измих идеално) и го върнах в аквариума, но от 2 дни отново се появи тая гадост и превзе дъното за часове. Какво е точно и как да го третирам - лекарства, нов грунд или цялостно почистване на аквариума (това най- не ми се прави, че ще отнеме много време). Аквариума се филтрира от 2 помпи - едната е с активен въглен и онези бели кръгли камъчета дето обогатявали водата + гъба, другия е ситна гъба + UV лампа.
Давайте предположения какво е и как да го разкарам, че ми убива желанието да се занимавам с аквариума  :(

Според описанието което си дал ... на мен ми прилича на бактериална колония , но интересното е че за пръв път чувам да се появява на грунда .
В случай , че наистина е бактериална колония няма нужда да се притесняваш , нормално е в нови аквариуми да се появява . Анциструсите и голяма част от живородките я похапват .
ПС. Голяма грешка си допуснал с миенето на грунда .

Неактивен Don_Diego

• Активен потребител
  • Публикации: 44
« Отговор #89 : вторник, 18 септември 2012 г., 20:02 ч. »

Тази гадост дори ми запушва филтрите  :sorry:
С какво да я третирам, че да я разкарам но и да не батисам останалите рибки (лятото поради големите жеги имах сериозни загуби на рибоци  :cry1: )
В момента в аквариума има 2 трихогастера и 1 калихт. Утре ако приключа по-рано работа мисля да ходя да взема дънни рибки - предложете някакви, които ще чистят добре. Също и препарати да го разкарам това нещо.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.