Рибки > Хищници в аквариума

Проблем с пирани

(1/5) > >>

jeebok:
Здравейте! Проблема ми е следния,моля за съвет и помощ:
10 Колосоми в 500л аквариум.
Не знам дали съм поредният измамен или консултантите в една от най-големите вериги разбират по-малко от мен,но пираните трябваше да бъдат серасалмус натерери вместо Колосоми.
Харесвам ги не по-малко от натерери,но с моя обем на аквариума Трябва да извадя поне 7 от тях по най-бързия начин,защото растът с часове. 2 от тях за два месеца станаха от 2 на 12см.
???

Grey:
   Colosomma macropomum (Паку)
 Имаш 2 варианта  1-вия  е тигана, 2-рия е да ги върнеш в зоомагазина или да ги продадеш/подариш. Имаме търговски раздел, където можеш да пуснеш обява!

ogogogo:
Според мен и за една не става този обем. Аргументирам се веднага. При мен са 6 броя в 9000 литра и са по 5,5-6 килограма. Ти си направи сметката.
Подарявай ги и се насочи към други риби.

jeebok:
Днес намерих още 7 пирани,но са 1см и дали са Серасалмус или Колосома,ще разбера след 1-2 седмици.Там от където ги взех естествено казаха,че са Серасалмус,но така казаха и за колосомите,които ми плуват в аквариума...

Рикардо:
Той колегата Оги го е казал но след като имаш корава глава и не се вслушваш в съвети си е твоя работа. Нищо де, ако нещо решиш да подаряваш може да се обърнеш към Софийски Зоопарк. Колегата Оги ще ти доразясни  останалото. И да допълня. Ако отново се окаже, че закупуваш погрени риби? Какво правиш тогава? Нямаш достатъчен обем на аквариум и започваш да подаряваш, продаваш и прочие? И един друг вариант да пуснеш рибите във водоем къдети инвазията е на 100% осигурена. Последният вариант не е никак подходящ и дори осъдителен.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия