Рибки > Хищници в аквариума

Гледане на сребърна арована 10см.

<< < (3/4) > >>

Vaseto77:
Нов въпрос . Преди две седмици опашаката на аруаната се прошати доста и реших,че пак е скачала и ще си зарасне , но уви две седмици по-късно само се влуши. Края на опашката вече е кафяво-червен,четох за нещо подобно на име колумнарис.Дали е това и с какво да го тртирам?

dndechev:
Дай снимка. Как са параметрите на водата? Има ли други риби при нея и какъв размер са (евентуално някой да не я е наранил)?
Не бързай да третираш с химии.
Поздрави !  :drinks:

Vaseto77:
Водата е 25градуса ,ph 6.8, NO3 10.Няма други рибки

dndechev:
Ако има апетит и се държи нормално (кото поведение имам предвид) не бързай да лекуваш. NO3 е добре, но мерил ли зи за амоняк и за амонячни съединения ? А NO2 как е ? А колко често сменяш вода и по колко? Не на последно място-филтрацията как е? Тя, щом живее при теб от малка, другите стойности не я бъркат. Отдавна е свикнала и с ПХ-то и с твърдостта на водата. Мисля, че 25 градуса са и малко. Аз бих ги вдигнал на 28. При всички положения е добре да изчакаш още и между временно започни чести смени на вода 2-3 пъти в седмицата по 50% да речем. Може само да и помогне, но не и обратното.

Vaseto77:
Доста агресивно се храни , но не плува на повръхноста и се плаши от всеки , докато преди беше свикнала с мен.Филтрация на флувал ,10 пъти обема на аквариума. При нея има доста растения и амоняк почти няма. И аз мислех да чакам , но след две седмици само се влушиха нещата

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия