Тука да си приказваме е ок.
Само ще те помоля, да не се палиш много - не за друго, но е напълно излишно в случая, за един калий и едни ла.на.
Видях ти аквариумите, много са красиви!
Прочето и рн-то, което имаш, разбрех, че и не подаваш со2. За калия, какво да ти кажа... Ще ми повярваш ли?!
При мен калий влиза в аквариума от трейс елементите на сейчем - 6/8мл. на седмица. Втори път - от kno3 i kh2po4. Трети път от ПК - патент калий.
Нитрати слагам 4мг/л. седмично. Фосфати поддържам 0,3мг/л. ПК - веднъж на месец-два едно зрънце.
Смятай сам колко калий има в аквариума ми и колко от него консумират растенията ми. СО2 подавам, като балоните за минута не са от значение - а разтварянето. РН е 6-6,5. КН -2, последно мерено преди много време. Аквариума ми е на 1,5-2г. Ако искаш, ще ти кажа точно.
Аквариума ми, съм го определил като low tech planted tank. Има три риби и над 50 скариди. Пълен е с растения в прилично състояние. А, светлината - 5 бр. т5 8 вата. Аквариум 45л.
Имаше два бъга в системата за тизи близо две години - и двата следствие на ниско или по-точно рязко падане на рн.
Снимки
сега не мого да кача! При интерес от твоя или друга страна, ок - ще ги има в профила ми, като обещавам, че ще са от днешна дата. Е не точно днешна, но от преди три дни.
Предишният ми аквариум беше с рн - 7,5 мисля - по спомен говоря и след 9месец от сътворението му
по-стабилен съд не съм имал! А, аз също съм отглеждал и растения в него при близко до твоето рн - които бяха в отлично здраве!
Така че , мисля знам какво говоря.
Да допълня, че нещо много важно не дадох като информацийка - сменям веднъж седмично 27л. вода.