Автор Тема: Помощ за Dutch style  (Прочетено 854 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Нереида

• Активен потребител
  • Публикации: 40
  • Нас. място: София
Помощ за Dutch style
« : вторник, 17 декември 2019 г., 20:31 ч. »
Здравейте, първо да се извиня ако запитването ми е в грешна категория. Та на въпроса:
На 29 декември смятаме да стартираме аквариум в стил Dutch. За пръв път ще правя такъв и искам да попитам има ли някой който може да ме насочи какви растения ще са ми необходими; по колко от вид, за да го запълня; на какво разстояние горе долу да ги засея; как точно да ги подредя и от кого мога да закупя наведнъж всички необходими растения.
Малко инфо за аквата - Ъглов - двете страни са по 87 см, а височината е 65 см, предното стъкло е заоблено и е 122 см. Осветлението ще е LED (Fluval plant 46w и Fluval plant 32w), CO2 система, филтър Eheim 3e professional 600T, грунд JBL Manado.

Неактивен wire

• Активен потребител
  • Публикации: 128
  • Нас. място: София
Отг: Помощ за Dutch style
« Отговор #1 : сряда, 18 декември 2019 г., 09:19 ч. »
Височината е малко повечко за холандски стил, но с желание ще се получи. Доколкото разбирам, аквариумът е около 240л. Осветлението ти сумарно е под 6000 лумена, а на теб ти трябват 9000+. Растенията си избираш като гледаш в нета други аквариуми в този стил. Много от тях ги има и на българския пазар и са достъпни, но ще ти трябват много още в началото - преден, среден и заден план, малко червени, лилави, розови или жълти за контраст. Филтърът трябва да е достатъчен за холандски, защото трябва да има малко на брой малки рибки. Силно препоръчително е и добавянето на торове.
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
Отг: Помощ за Dutch style
« Отговор #2 : сряда, 18 декември 2019 г., 23:32 ч. »
Гледам сте от София. Евгени Младенов мисля се казва човека- Ексима. От тях съм взимал и никога не съм съжалявал. Потърсете ги( синът по вероятно с него ще си пишете) на лични, в този може да се свържете, може би и във фейса, но не зная...

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.