Рибки > Хищници в аквариума

Здравейте, въпрос за пирани.

<< < (3/4) > >>

Pelikanelul:
Хахах да и аз вчера разбрах че е "Птеригоплихт", но от малък тъпак си му викам "Трагопихт"  :grin: Иначе другата риба от тези Red Devil,  но няма силно оформена "цицина" така да я нарека, на главата. Съвсем леко офоромена е. Рибата е близо 15, 20см. и си живее супер. Ярко червен е, не е избледнял или нещо такова, а "Птеригоплихт" е близо 30см. и е със светло и тъмно кафяви петна, но "папагала" все го тормози  :punish2:

ico:
И сегашните ти риби са предостатъчни за аквариума.

Pelikanelul:
Е аз ако тръгна да купувам пирана, тези ще ги дам на някой.

Gorski Elen:
Като цяло сигурно търсиш SERRASALMUS NATTERERI тя е от най-хищните видове не е опасна за човека в пълноводна река но при засушаване си променя нрава и яде наред, е и нея я ядат крокодилите и хората.
Имал съм ято от 27 броя на около 7-8 см размер много плаха риба не яде докато си в стаята като излезнеш всичко изчезва за нула време. Мисля че в твоя съд можеш да пуснеш поне 10 броики само трябва да им осигуриш добра филтрация, иначе рибките не са много скъпи на малък размер от 3 см но лесно могат да ти набутат много подобни видове дето не са толкова хищни така, че си вземи нещо по-едричко да си сигурен. Иначе съм ги ловил на ръка от 27 само една ме ухапа ама не е чак толкова страшно.

Pelikanelul:
Аз вече си взех 5 Serrasalmus Notatus (продават ги в един сайт) и много им се радвам  :crazy: Обаче едната май нещо се е ударила и долната челюст и е на вътре. Дали мога да я оправя по някакъв начин или тя сама ще си заздравее? Иначе си яде, шава на ляво на дясно и даже ядат пред мен, не трабва да излизам от къщата   :D А и мерси че си обърнал внимание на темата.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия