Автор Тема: Покупка или наем?  (Прочетено 2170 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен trex700e

• Активен потребител
  • Публикации: 161
Покупка или наем?
« : събота, 24 септември 2016 г., 20:10 ч. »
Аз питах и в моята тема за рифови аквариуми , но ще рискувам да пусна тема тук:
Искам да ви питам  досежно DSLR апаратите. Имал съм 4-5 изпадали при мен, но не се оправям, а и нямам жеание-не съм този тип човек, дето ще хукне да снима пейзажи, калинки и да припада от умиление. От друга страна за аквариума ме кефи да има хубави снимки,та:
1. Оборудвам се с техника и бавно и славно се уча-нещо, което от сега ме изнервя.
2. Плащаме на някое фотографче от време на време да дойде и да си снима както той си знае?
Кое е по-рационалния и по-евтиния вариант?
Колко горе-долу е нормалната цена на едно снимане-нещо ориентировъчно...
Предполагам, че към днешна дата зарибените по фотография са толкова много, че ще е достатъчно да дам достъп до аквата на няккой ентусиаст, въпросът е какво ще е качеството...морска акваристика едва ли се снима лесно.
Ако може да ме насочите към някой, който е добър и специализирал снимане на аквариуми -супер.
Sumps are for chumps!

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Отг: Покупка или наем?
« Отговор #1 : неделя, 25 септември 2016 г., 15:05 ч. »
Според мен морските аквариуми се снимат по-лесно от сладководните заради силното осветление.

Колкото до това дали да викаш фотограф или сам да се занимаваш, зависи от теб. В България наистина има доста хора, които снимат аквариуми и обитатели, но малко, които го правят добре. Ако държиш на качествени резултати, ще трябва да викаш определени хора.
От друга страна на мен например снимането на рибите ми винаги ми е доставяло удоволствие. Когато спря да ми доставя, спрях да ги снимам като цяло. Самият процес на подготовка, снимане, преглед на снимките, подбор на успешните, споделянето им с други и изводи за бъдещи подобрения е приятен и съдържа педизвикателство. Ако за теб не е така, в общи линии няма особен смисъл да инвестираш в техника и да губиш време. Аз поне не бих за нещо, което не ми прави кеф. :)
Не знам дали ти помагам с нещо, освен да потвърдя, че решението си е твое.  :drinks:
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен trex700e

• Активен потребител
  • Публикации: 161
Отг: Покупка или наем?
« Отговор #2 : неделя, 25 септември 2016 г., 16:00 ч. »
 :drinks:
Всичко зависи от това колко би струвало едно посещение на един прилично добър фотограф до аквариума -ако е поносими пари, няма да седна да се набутвам с апарат и обектив....По-конкретно въпроса ми е колко струва една снимка , като предлагана услуга, на приличен фотограф-4,5 ,10,20 , 50 лева...?
Sumps are for chumps!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.