Щом вече нямаш риби, изчакай поне месец преди да започнеш да слагаш някакви вътре. Има теми за стартиране на аквариум и как се стартира. Започни с малък брой риби - 2-4, след 2-3 седмици пак толкова и така, докато достигнеш желаната бройка. Аз не съм фен на анциструсите и бих си взел 5-6 коридораса, а не комбинация, но това си е лично предпочитание.
Не съм сигурен защо си избрал точно тези растения, но не мисля, че ще оцелеят в твоя аквариум Лизимахията и Лобелията(предполага, че това е правилното, а не лопедия). 1 валиснерия = на 1 стрък или някоилко? Криптокорините често има този проблем при смяна на условията - загниват им листата. Затова и някои акваристи направо им режат листата и засаждат само корените. Изчакай ги, до 1-2 седмици трябва да пуснат ново листенце. Торене сега не ти трябва, само ще си докараш главоболия, особено с толкова малко растения, слаба светлина и без СО2. Бях ти написал кои са препоръчителните растения за начинаещ без СО2, торене и по-слаба светлина. Растения е хубаво да се вземат възможно най-много(спрямо крайната цел) за старта на аквариума, те помагат за по-бързото стабилизиране.
Бих ти препоръчал да прочетеш повече статии из форума и по-малко да се доверяваш на търговците, било то в магазина или на пазара. Проблеми имаме всички, четем, пробваме, справяме се, не се стараем да откриваме топлата вода всеки път. Началото понякога е трудно, но си заслужава. Както ти написах по-горе - когато вложиш повече в началото(финанси, четене, грижа, отделяне на време, преценка и т.н.), след това всичко се отплаща.
Това Stop Chlor се добавя когато слагаш вода дирекнто от чешмата в аквариума, за престояла вода не ти трябва. Аз слагам препарат на Сера, защото сипвам водата направо от чешмата, разбира се с подходящата температура. Biofilter предполагам, че е полезно за първия месец и при добавяне на рибки.