Други > Лафче
Проблем с лепене на аквариум
geshi:
Здравейте, при лепене на аквариум 100/40/40 от 10мм стъкло се оказа че едното стъкло (странично) е рязано накриво. По този начин в горния ъгъл се отвори фуга около 3мм която като слиза надолу се затваря. Лепнах и распънка но не съм сигурен че трябва да сипвам вода в това мое произведения. Ако се отвори и снимката ще ви стане по ясно.
И така, давайте съвети в следващите 24 часа.
Поздрави
geshi:
Това е горен десен заден ъгъл, ако не става ясно.
a_andreew:
Здравейте, може да се подсигурите с един метален ъгъл от външната страна има ги големите магазини 2х2 или 3х3 . Не съм специалист , но с вътрешното подсилване и от вън ще е доста по сигурно. пък и ефектно. Това аз бих направил, но все пак вие си преценявате.
Franky:
Какъв силикон си използвал ?
Фугата е по-малка от колкоот мислиш , или поне така се вижда от снимката защото стъклото е и кантирано :up: ,
Мисля ,че няма да имаш никакви проблеми с конкретно тази фуга. Големите аквариум исе правят с до 5мм за да има гъвкавост.
Що не викна да залепим стария големия?
Ако толкова много те притеснява може да сложи вътрешна напречна разпънка , която да да слепва предното и задното стъкло, както и страничното(може и двете заради визията) , като от задния край си направиш отвор за техниката
За нешастие не мога да ги по могна с рязане , но имам коронки за стъкло - ако някой ит изреже 8 или 10мм (не знам колко ти е дебело в момента ) може да ти го пробия за да минава техниката :beer:
При мен 400+л аквариум на 55 висок със страници от 8мм ги залепих така защото нямах никакво доверие не на шева а на 8мм стъкло , което китайците са решили да сложат :D
geshi:
Ползвах обикновен силикон на Церезит с какъвто преди години лепих успешно аквариум с подобни размери.
Този път обаче не се получи и текна още със сипването на първата кофа вода.
Няма и да се пробвам повече.
Навигация
Преминаване към пълната версия