Соленоводна акваристика > Вашите соленоводни аквариуми

Черноморски биотопи - АКУЛА, котка, врана, лястовица, калкан, сафрид, конче

(1/39) > >>

kole99:
Здравейте, казвам се Никола Кондов, и аз да се потопя в солено. :rocknroll: Зарибяването е от Камос, мой съученик и приятел. Детството ми е в Несебър ст.част. Дядото - стар рибар много пъти ме е взимал с лодката за риба. От там идва любовта към морето и морските обитатели. В къщата имаше много препарирани морски и океански риби и раци. Аквариума и техниката е изпълнение благодарение на "ДискусБГ". Има съмп с протеинов скимър, рефюджиум за морско растение и обратна циркулация с OR3500. Аквариума е 255/65/65, водата се разбърква от двете преливни колони в двата края и две глави BOYU в средата, пуснати на 30 сек. за симулиране на течения. :rocknroll: Леглото ми е 10 см. пясък и мидички около 1 мм. от "Морска Гара", източна част на старата част в Несебър. Камъните са мъртви, варовикови от края на Южната страна на Новата Част на Несебър - Южния плаж :bgflag: Отне ми четири дена да го напълня. Времето е ограничено, а желанието прелива чашата. В 5 часа сутринта по тъмно започва пълненето, имам пропуск за морска гара, 5 туби по 11 литра. ,3 кофи по 12 литра, общо около 90 литра. Пет разкарвания-450 л. морско+чешмяно 3 бидона по 240 л. и 1 бидон 80 л.=1250 литра. Чешмяна е бъркана с Рифовата сол на "Аква Медик". За да пусна животното, още 5-6 кофи по 10 литра, мисля че стана около 1300 л. и в 10 ч., го пуснах. Гледката беше впечaтляваща, осветлението 2 * 150 вата метал халоидни и 4 диода за рефюджиума се отразяваха заради движението на водата по тавана и съмпа.
Като космически кораб кацнал. :rocknroll:  Благодаря на "ДискусБГ" за удоволствието. УВ лампа Атман 36 ватова. Цялата вода от дисплея + 3 помпи 2500 л/ч. се грижат за негово величество СКИМЪРА. Сега съм в азотен цикъл, морски обитатели на есен, дал съм поръчки. Пиша от работа, като се върна ще пусна снимки и видео. :beer:

Geri:
УАУ! Добро начало, направо ни помете вълната :wink1:
Добре дошъл всъщност! Нямам търпение да се прибереш, да нащракаш снимки, клипове и да ги пуснеш :up:
Успех в начинанието!

Kratun:
Добре дошъл!
Амбициозно начало. Чакаме снимките.

Rama:
Поздравления :up:.
Несебър се очертава като нов център на акваристиката в БГ :bgflag:
За тези рибета може и да е тесничък този басеин, освен ако не са съвсем дребоси. Изключение правят, разбира се, кончетата, които как ли ще се сработят с гореизброените хищници.
Амбициозен проект, който ще допадне на много ентусиасти :tongue:

kole99:
Бейбито пристигна с бус :crazy:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия