Соленоводна акваристика > Вашите соленоводни аквариуми
Умерено морски само за МОРСКО КОНЧЕ - Hippocampus ramulosus
kole99:
Авариума е 380 л. -130/45/65. Канистъра е Sunsun - HW 303B. Скимерът е WEIPRO 2013 с помпа OR2500 - 2500 л/ч. Много е силна ще я сменям. Водата се бърка от помпа с 1000 л/ч. - 20W. Грунт - 9 см. пясък и мидички - 0.5 мм. Камъни мъртви варовикови, залепени на задното стъкло и живи вулканични обрасли с водорасли. Климатика ще е Бою и осветлението е следващата стъпка. Аквариума е стартиран от 2 месеца. Искам кончета да джъткам. Който знае нещо за тях да го споделя :wink1: Очаквам и Камос да се включи 8) :grin:
hanuman:
Колега тая помпа на скимера е по-скъпа от един читав скимер поръчан от вън. После си мисля за какво ти е да даваш 1000 че и повече лв за чилър като може да сложиш един климатик в стаята и да решиш проблема. Или ако искаш пък да сваляш повече температурата ето ти едно решение http://www.reefshops.com/resun-compact-chiller-cl-450-1-6hp.html
Иначе за кончетата не знам много, но знам че досто трудно се захранват и смъртноста е голяма не само при черноморските, но като цяло. Рядко се срещат читави аквариуми с морски кончета даже и с тропически видове.
Rama:
Главният проблем с кончетата е техния апетит. Но това не е всичко - те ядат само това, което се движи :car: и по възможност да е през целия ден. Иначе с водата и другите им потребности няма да имаш грижи. Често обаче умират без видима причина.
kole99:
Смених помпата OR2500 с Бою 1600 л/ч.
kole99:
морски кончета аквапортал 3
Това не е окончателния вид, ще има изменения - грунд, камъни, подредба, осветление, климатик. Само течението се чудя, не обичат да е силно. Но мисля, че стига. Помпата на скимера мога да вдигна нагоре, да се скрие кабела и маркуча.
Навигация
Преминаване към пълната версия