Да посъживим темата . Реших да ви покажа някои от моите женски . След Димитровден имах малко време да "щракна от ръка " няколко , повечето от които освен да служат за моделки си имат някаква история при мен .
Ето например албиносовия "квазимодо " е една от първите ми албино ред женски от които тръгна линията .
Ето тази московка ми е най - продуктивната рибка , порастил съм повече от 300 малки от нея
Ето например тази черно - жълтата щеше да е страхотна майка , цвят и форма на плавниците - топ , но за съжаление така и не даде поколение . Чифтосвал съм я с най - плодовитите ми мъжкари , чаках я 8 Месеца....нищо . За първи път ми се случва да имам стерилна женска от групата . Женската е родена при мен от мой чифт , не е купена , останалите женски дадоха поколения...
В момента работя над розовата си линия - използвам я за кръстоска с черно - жълтата за да подобря жълтия цвят на плавниците
Жълта албиноска с потенциал
Червените ми блондита
Ето тази женска също е много интересна , сив фонов цвят с червен фенотип , от около 3 Месеца забелязах че има едно черно малко петънце в коремната област , изолирах я - изключих паразитно или бактериално заболяване , хранеше се добре . Чифтосах я с един от добрите ми мъжкари - даде поколения - с възрастта петънцето се разшири , уголеми и взе да стърчи навън . За толкова време не бях виждал рибка с тумор . Интересна работа . Рибката си е още жива и здрава , даже скоро очаквам да даде ново поколение