Автор Тема: Скалариите ми пуснаха хайвер !! ПОМОЩ ??  (Прочетено 19336 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Julyan

• Активен потребител
  • Публикации: 112
Отг: Скалариите ми пуснаха хайвер !! ПОМОЩ ??
« Отговор #30 : четвъртък, 04 април 2013 г., 14:19 ч. »
Току- що взех камъче за аерация и помпичка, т.к. за малкия аквариум имаме само филтър с помпа, а филтър знам , че не се пуска, ще ги "изгълта". Веднага, щом се прибера, ще преместя листото с аквариумна вода. Ох, за първи път ми е. И на дребните скалари също /нямат годинка още/.
Новак съм в "хайверенето". Имам златни рибки в друг аквариум, отделно от този, но те каквото "произведат" го изяждат на мига, не се задържа. Тези от снощи все покрай хайвера си седят и пъдят останалите.
Благодаря ти много!
Сигурно няма да е само веднъж, знам, че пускат няколко пъти. Да отделя ли и двойката и ако да- кога, за да може, ако има нов хайвер, да го хвърлят в отделния аквариум /аз имам и още един малък 20 л., също празен, ползвам го за карантинен/?

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
  • Публикации: 216
  • Нас. място: София
    • Моите скромни любимци
« Отговор #31 : четвъртък, 04 април 2013 г., 15:38 ч. »
За тоя път само листото. Не се знае как ще реагират при местенето възрасните и дали няма да излапат хайвера. Те явно са доста грижовни щом още не са го изяли и го пазят дори усърдно. Късметлия си. Най добрия вариант е те сами да си го гледат защото освен че го аерират ами и почистват негодната икра. В случай както сега с листото само трябва ти да вършиш тая работа. Побелелите зърна с една кука ги събаряш или ако имаш дълга и тънка пинцета с нея става най добре, иначе плесенясват и заразяват и здравите.
За другия път вече с възрастните. Приготви си едно листо от зелена пласмаса. Може да речем от някакво пласмасово шише. Ако го закрепиш да им е удобно ще хвърлят на него. Не ти трябват други неща в развъдника като растения. Филтър с гъба и камъче стига. Като се излюпят малките махаш двойката иначе могат да ги изядат. Ако искаш пробвай ги. Да разбереш що за родители са. Може да са пък идеалните. ;) Всичко се подлага на проверка. Те така и така щом са двойка ще хвърлят много пъти. Това е. Успех.
Красивото винаги си заслужава.

Неактивен Julyan

• Активен потребител
  • Публикации: 112
« Отговор #32 : петък, 05 април 2013 г., 06:16 ч. »
Снощи преместих листото, родителите си бяха там и още пъдеха околния свят, но се притесних да не го излапат калихтите. Единият се катереше яко по стъклото до листото.
Сега ще си изработя пластмасово листо и ще им го сложа в големия аквариум, т.к. оставих родителите в него, а преместих само листото с аерация.
Ще ги пробвам, до тук, като за млади родители, са чуднички. Още кръжат на мястото, въпреки, че листото  го няма.

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #33 : неделя, 26 януари 2014 г., 23:26 ч. »
Току що видях че и моите са хвърлили. Едната /мисля че е мъжкия/ обикаля около листото и гони всичко живо. Женската никаква не се вижда. Чак ми е съвестно да отделям хайвера без таткото, толкова се грижи и пази милия. Май че ще го пробвам дали ще успее да си изкара поколението в общия аквариум.
Който ме харесва, определено знае защо. Който не ме харесва със сигурност не знае защо, или ако знае то задължително не е свързано с мен.

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
  • Публикации: 216
    • Моите скромни любимци
« Отговор #34 : вторник, 28 януари 2014 г., 20:55 ч. »
Пробвай така. Ако не стане тогава другия път го вади.
Красивото винаги си заслужава.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.